Новації…новації… і тільки новації!

Новації…новації… і тільки новації!

Ось і закінчився натхненний травень, а з ним – і останні пари у студентів. А наша редакція продовжує наполегливо працювати, щоб радувати Вас, дорогі читачі, новими випусками газети.

Останній місяць весни дійсно виявився неймовірно творчим і доволі «спекотним», не зважаючи на сезон затяжних дощів. Попередній випуск «Студентського меридіану» (№1760 за 15 травня 2013 року) зазнав майже цілковитого оновлення: розроблений новий дизайн, урізноманітнилося інформаційне наповнення. Ми намагалися врахувати усі зауваження і побажання наших читачів. Ось деякі із них:

«Наш «Меридіан» – не студентська газета, а джерело іншого нецікавого матеріалу. Немає драйву – немає популярності…» (Сергій Щур, аспірант історичного факультету).

«Варто друкувати не лише інформаційні замітки і звіти вченої ради. Треба більше репортажів, інтерв’ю, нарисів, навіть есеїв…» (Лілія Надвідна, студентка факультету української філології та журналістики).

«Реорганізація повинна бути всюди! Що це за тенденція: писати фактично про те, що було два-три місяці тому? А в чому ж тоді актуальність газети? Придумайте нове оформлення, а то воно не мінялося жодного разу, зробіть нестандартні заставки – це буде класною фішкою. Більше пишіть про студентів…» (Володимир Вірстюк, студент факультету української філології та журналістики).

«Погоджуюся з тим, що газета повинна виходити частіше, двічі на місяць, а то в «старому» варіанті її новини були вже далеко неактуальними…» (Христина Руссу, студентка економічного факультету).

«Можна брати інтерв’ю в людей, які чогось вже досягли та мають досвід у даній справі, які могли б трішки розкрити свої секрети, розказати, можливо, про щось нове, про свої техніки виконання, ідеї!» (Олег Шмігель, студент педагогічного факультету).

Наша редакція вивчила дану проблему і шляхи її подолання. Ми не могли не погодитися із тим, що нашому часопису вже давненько варто звільнитися від зайвого офіціозу. На щастя, ці зміни все ж були втілені в реальність, наскільки це було можливим. Хоча редколегія не одразу дійшла до спільного компромісу, але ми розуміли, що кардинальні зміни зазвичай болісні, але все ж інколи необхідні. Студентство, немов стрепенулося, після виходу оновленого номеру. Чесно кажучи, так приємно було почути позитивні відгуки і від багатьох викладачів старшого покоління (це було дуже несподівано). Навіть для них газета виявилась цікавішою і, за їхніми словами, дійсно по-справжньому студентською.

Невдовзі, якось зовсім спонтанно виникло бажання втілити у життя ще одну креативну ідею. Відтепер Ви матимете можливість завантажити на офіційному сайті нашого університету (www.kpnu.edu.ua) електронний кольоровий додаток «Cтудентський меридіан online», який буде виходити з такою ж періодичністю як і газета. Як бачите, намагаємося йти в ногу з часом: ні для кого не є секретом, що більшість читачів слідкують за появою електронного pdf-файлу газети на сайті, тому й кольоровий додаток не залишиться поза увагою.

Перш за все, хочеться подякувати постійним і новим авторам, панові ректору Сергію Анатолійовичу Копилову, натхненнику цього проекту, який так вчасно висловив ідею щодо оновлення «Студентського меридіану» і всіляко підтримав ці, в певній мірі, кардинальні новації.

Отож, запрошую усіх до ознайомлення з першим номером нашого творіння. Цілком сміливо тепер можу запевнити, що червень буде не менш натхненним для нашої редакції, адже відтепер наші шпальти Ви гортатимете частіше, вже двічі на місяць.

Ольга Комарова