Дистанційна конференція – новий крок в організації науково-дослідної роботи студентів з використанням інформаційно-комунікативних технологій

Дистанційна конференція – новий крок в організації науково-дослідної роботи студентів з використанням інформаційно-комунікативних технологій

27 листопада 2014 року на базі Інституту розвитку дитини Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова відбулась ІІ Міжвузівська студентська дистанційна науково-практична конференція «Наукові пошуки ХХІ століття: молодіжний вимір», яка транслювалась в онлайн-режимі завдяки підтримці Освітнього порталу «Педагогічна преса».

Наш університет і факультет зокрема презентував на пленарному засіданні конференції декан педагогічного факультету, кандидат педагогічних наук, професор  Віктор Миколайович Лабунець, який виголосив доповідь на тему «Науково-дослідницька робота студентів як важливий чинник підготовки майбутнього педагога».

Взяли участь у конференції студентки ІІІ-V курсів галузі знань 0101 Педагогічна освіта напряму підготовки 6.010101 Дошкільна освіта й спеціальності 7.01010102 Початкова освіта. Під керівництвом кандидата педагогічних наук, доцента кафедри теорії та методик дошкільної і початкової освіти Наталії Валеріївни Бахмат п’ятикурсниці Ірина Наконечна та Наталія Дячук підготували доповіді з проблем реалізації інформаційних технологій у постінтернатній адаптації дітей-сиріт і соціального супроводу неблагополучних сімей та сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах.  Наталії Дячук було надано слово для виступу онлайн у роботі секції «Психолого-педагогічна підтримка особистості в умовах кризового суспільства».

Студентки Ольга Витвицька (ІІІ курс) та Аліна Матяш й  Тетяна Сорочинська (VІ курс) спільно з науковим керівником кандидатом педагогічних наук, асистентом кафедри теорії та методик дошкільної і початкової освіти Демчик Катериною Іванівною підготували виступи з проблем естетичного виховання дошкільників засобами образотворчого мистецтва.

Усі учасники конференції одержать сертифікат і диск з електронним збірником студентських наукових робіт та відеозаписом конференції.

Конференція транслювалась з 10.00 до 12.00 на сайті Освітнього порталу «Педагогічна преса».

Організацію трансляції та технічну підтримку від нашого університету забезпечив кандидат педагогічних наук, доцент кафедри інформатики  Ростислав Васильович Моцик.

По закінченні конференції в онлайн-режимі обговорення важливих наукових проблем перенесено до форуму, де можна ознайомитись із матеріалами виступів усіх учасників конференції, висловити свої враження та вносити пропозиції.

Уся конференція була записана завдяки освітньому порталу «Педагогічна преса», тому її можна переглянути на сайті YouTube за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=sDY_otMmy_g .

Катерина Демчик, викладач
педагогічного факультету, к. п. н., асистент,

Наталія Бахмат, викладач
педагогічного факультету, к. п. н., доцент.
Світлини надано авторами.