«Zapaska» музики для гарного настрою

«Zapaska» музики для гарного настрою

Гурт «Zapaska», учасниками якого є Павло Нечитайло (фронтмен) та Яна Шпачинська (вокаліста) часто можна почути на концертах у Кам`янці. Мало хто знає те, що цей дует є місцевим.

Більше того, Павло Нечитайло випускник історичного факультету нашого університету. Кам`янець взагалі місто творчих людей, та «Zapaska» відзначається особливістю своєї творчості. А саме тим, що основа їхньої музики – це зациклювання музичних фраз, що має назву live-looping. Дует використовує під час виступів різноманітні та цікаві інструменти: гітари, дворядний баян «Калінка», рабаби, калімби, усні гармоніки, дудуку, а також драм-машину та ефекторні процесори. За час свого існування гурт записав три альбоми: LANKA (2010), Translitom (2011), KONTUR (2014).

Більше про гурт розповів нам Павло Нечитайло:

«Перший наш виступ відбувся восени 2009 року на фестивалі «Антонич-фест», присвяченому Богдану-Ігору Антоничу. Тоді не було світла на сцені і нас освітлювали воєнним авіаційним ліхтарем. Він світив настільки сильно, що заважав дорожньому рухові і в парк викликали наряд ДАЇ, оскільки ми блокували рух на проїздній частині. ДАЇ приходить, а тут «Zapaska» на сцені. Ми любимо виступати на різних майданчиках. Краще якщо це «стоячий» зал, оскільки так люди віддають більше енергії, а це важливо, бо концертна атмосфера залежить в однаковій мірі і від артиста, і від слухача».

«Zapaska» – оригінальність української музичної культури. Варто зауважити, що атмосфера, яку створює цей дует на концертах тепла та щира. Цьому сприяють пісні гурту, наділені простотою та душевністю. Отож, насолоджуйтесь композиціями кам`янецьких музикантів.

Христина Юхней, студенка ІІ курсу факультету
української філології та журналістики
(спеціальність “Журналістика”), кореспондент газети