Спільна молитва за Героїв Небесної Сотні біля університетського храму

Спільна молитва за Героїв Небесної Сотні біля університетського храму

Рівно рік тому Україна пережила переломний момент своєї історії. Наша нація піднялася для повалення тогочасного існуючого бандитського владного режиму. Після подій Майдану на нашу країну чекало ще чимало випробувань. Було важко повірити, що кров’ю своїх свідомих громадян нам доведеться заплатити за справжню омріяну незалежність.

Мало не щодня ми дізнавалися про нових загиблих внаслідок протистоянь на вулиці Інститутській в місті Києві. До сьогодні немає відомостей про всіх загиблих героїв, кілька десятків активістів і досі рахуються зниклими безвісти. Першу сотню убитих героїв наше суспільство охрестило Небесною. Безумовно, у боротьбі на барикадах полягло набагато більше людей під час заворушень. Тому ми повинні помолилися за відпущення гріхів та за упокій їхніх душ, адже вони вибороли для нас зовсім іншу Україну.

20 лютого у зв’язку з вшануванням громадян, які брали участь у Революції Гідності та належного вшанування героїзму захисників України, що сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет нашої держави біля каплиці Храму Різдва Христового в спільній молитві зібралися викладачі та студенти історичного та природничого факультетів нашого університету, представники громадськості, прихожани громади, щоб вшанувати пам’ять усіх загиблих героїв Небесної Сотні.

Поминальну панахиду відправив о. Марат Цішковський, настоятель каплиці Храму Різдва Христового (УПЦ КП). Викладачі та студенти нашого університету висловлюють глибоку скорботу за національними героями, що віддали своє життя за долю та майбутнє нашої Батьківщини.

Ольга Комарова,
гол. редактор газети