Річниця вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на факультеті іноземної філології

Річниця вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на факультеті іноземної філології

Упродовж 17-23 лютого студенти та викладачі факультету іноземної філології брали участь у заходах до першої річниці Революції Гідності. Так, 17 лютого студенти разом із кураторами вшанували пам’ять випускника університету, Героя України С.М. Боднарчука та відвідали презентацію збірки віршів «Кохання, розстріляне снайпером» його дружини Тетяни Володимирівни.

З метою донесення об’єктивної інформації про доленосні події в Україні у 2014-2015 роках 20 лютого кандидат історичних наук, доцент Baдим Бoриcович Cтецюк прочитав студентам першого курсу лекцію «Перша річниця Революції Гідності» та продемонстрував документальний фільм «Небесна сотня» – історію про тих, хто загинув за свободу і за власну державу.

Також 20 лютого, у день Героїв Небесної Сотні, студенти взяли участь у вічі-реквіємі, який відбувався на Майдані Відродження. Взявши із собою лампадки, вони запалили їх біля фотографій людей, які рік назад були учасниками акції протесту в Києві, відстоювали права і свободи людини, гідність кожного українця, України в цілому, захищаючи ідеали демократії, Європейське майбутнє України.

23 лютого на факультеті кураторами академічних груп були проведені виховні години «Герої небесної сотні», на які були запрошені громадські діячі, безпосередні учасники подій на майдані 2013-2014 років та учасники АТО. Серед гостей були присутні Михайло Посітко, Микола Сливка, Михайло Коцюбанський і Сергій Крайняк.

Студенти і гості згадували і розповідали про події, що відбувалися під час Революції Гідності, про справжніх патріотів, які здійснили подвиг – віддали найцінніше – своє життя заради нової України.

В.І. Остапенко, старший викладач кафедри англійської мови,
куратор 12а групи факультету іноземної філології