Лілія Черен презентувала «Марту»

Лілія Черен презентувала «Марту»

27 березня до Кам`янця-Подільського завітала Лілія Черен – молода київська письменниця, фаховий історик, спеціаліст із літератури «Розстріляного Відродження».

Об 11.30 на історичному факультеті зібралися старшокурсники, які хотіли зустрітися не тільки з письменником, але й з колегою по цеху. Декан історичного факультету Володимир Дубінський подякував письменниці за зустріч і подарував декілька історичних наукових книг.

Лілія розповіла, як історики стають письменниками, поділилася деякими секретами успіху та цікавими деталями своєї дисертації. Письменниця презентувала свій історичний роман «Марта», який вийшов у 2014 році у видавництві «Дуліби». Це вже друга книга Лілії Черен, адже у 2012 році була презентована збірка новел «Обійми сукуба».

О 18.30 в туристично-інформаційному центрі готелю «Reikartz» відбулася ще одна зустріч письменниці з читачами. Лілія розповіла про деталі написання роману «Марта», поділилася цікавими спостереженнями та фактами з життя письменників і розповіла про свої літературні вподобання. Присутні теж були активними, ставили запитання і спілкувалися з Лілією Черен. Після презентації всі долучилися до фото- і автографсесії.

Письменниця сказала, що їй дуже сподобалося наше місто і вона із задоволенням повернеться в Кам`янець-Подільський. А ми чекаємо нових книг і нових зустрічей.

Лілія Надвідна,
кореспондент газети