Інформація про ліцензування нових спеціальностей

Інформація про ліцензування нових спеціальностей

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка збільшує кількість послуг у сфері вищої освіти, успішно завершивши процедуру ліцензування (31 березня 2015 року під головуванням Міністра освіти і науки України Сергія Квіта відбулося засідання Акредитаційної комісії України) таких напрямів підготовки і спеціальностей освітніх ступенів «бакалавр»:


6.020303 Філологія* Мова і література (польська) галузі знань 0203 Гуманітарні науки
і «магістр»:
8.13010101 Соціальна допомога галузі знань 1301 Соціальне забезпечення;
8.18010022 Освітні вимірювання галузі знань 1801 Специфічні категорії.

Для визначення потреби регіону у фахівцях зазначених спеціальностей здійснений ґрунтовний моніторинг ринку освітніх послуг і ринку праці, який довів, що відкриття нових спеціальностей сприятиме кращому задоволенню потреб молоді, збільшить перспективи працевлаштування майбутніх фахівців, розширить коло їх можливостей.

Так, фахівці зі спеціальності «Філологія* Мова і література (польська)» зможуть працювати не лише вчителями польської мови і літератури, але й матимуть можливість продовжити навчання у магістратурі польських ВНЗ після закінчення бакалаврату, отримати перспективу працевлаштування за кордоном.

Характерною ознакою програми професійної підготовки магістрів з соціальної допомоги є спрямованість на застосування випускниками інноваційних технологій роботи з людьми (окремими особами, родинами, групами та громадами), планування та виконання соціальних програм, сприяння формуванню мережі соціальних послуг у громаді тощо. Магістр у галузі «Соціальне забезпечення» за умов набуття відповідного досвіду може адаптуватися до таких напрямів суміжної професійної діяльності як дослідницька, консультативна, обліково-контрольна та ін. Крім того, буде надана можливість бакалаврам та спеціалістам галузі 1301 Соціальне забезпечення, зокрема й спеціальності 7.13010101 Соціальна допомога, продовжити навчання за освітнім ступенем «магістр». Випускник магістратури зазначеної спеціальності матиме змогу працювати викладачем вищого навчального закладу.

Фахівці з освітніх вимірювань потрібні у закладах управління освітою та урядових структурах; можуть бути задіяні у післядипломних освітніх програмах, спрямованих на встановлення тісних зв’язків між університетами та регіональним освітнім середовищем; сприятимуть підвищенню рівня викладання та моніторингу якості освітніх програм у загальноосвітній та вищій школі.
Рівень матеріально-технічного, кадрового, інформаційного та навчально-методичного забезпечення навчально-виховного процесу в університеті гарантуватиме виконання ліцензійних умов, успішну підготовку фахівців та їх працевлаштування.

Запрошуємо отримати якісну вищу освіту за новими спеціальностями та освітніми ступенями у найдавнішому виші Подільського регіону – Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка.

Навчально-методичний відділ