Передвеликодній конкурс писанкарства

Передвеликодній конкурс писанкарства

Великодні свята – особлива пора. Усі готуються до свят, чекають у гості рідних. Господині дістають із шаф великодні рушники та збирають святкові кошики. Відповідний настрій у нашому університеті створив конкурс писанкарства, який відбулася 7 квітня в центральному корпусі К-ПНУ імені Івана Огієнка.

Навчально-наукова лабораторія етнології проводить такий захід упродовж багатьох років. Валерій Васильович Щегельський, завідувач лабораторії етнології, розповів, що конкурс вже став гарною традицією факультету української філології та журналістики.

Розпочала захід Р.В. Козак, яку обрали головою журі, і побажала конкурсантам натхнення та успіхів. Учасники приступили до роботи, занурившись у світ своїх уявлень та фантазій. Цікаво було спостерігати за майстрами, які штрих за штрихом писали свої маленькі шедеври. І хоч це своєрідне змагання, та конкуренції між учасниками не відчувалося. Навпаки, більш досвідчені писанкарі ділилися деякими секретами майстерності.

Час, відведений на конкурс, пролетів дуже швидко і учасники представили свої роботи. До складу журі ввійшли:

Р.В. Козак, кандидат філологічних наук, доцент (голова журі), Л.І. Громик, заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи і М.В. Моштак, голова профкому студентів, аспірантів та докторантів.

Перше місце посів Андрій Поважнюк, студент 31 ур групи, який представив дві роботи. Друге місце отримала Влада Медвецька (12 у), що найбільше хвилювалася за свій витвір. Третє місце члени журі віддали Олексію Довгому (41 уін), четверте розділили подруги Ольга Банах і Леся Олісійчук (11 ж). Усіх учасників нагородили подарунками від профкому. Дякуємо учасникам та організаторам за такий святковий настрій та бажаємо нових перемог.

Лілія Надвідна,
кореспондент газети
Фото Ольги Комарової