Майстер-клас до Дня пам`яті та примирення

Майстер-клас до Дня пам`яті та примирення

Цьогоріч 8 травня в Україні вперше відзначатимуть День пам`яті та примирення, перемоги над нацизмом в Європі. Відповідно до указу Петра Порошенка, метою відзначення є гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму.

Червоний мак – новий символ, який уже став знаковим і в Україні. Як знак пам’яті жертв війни мак вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни в 2014 році.

6 травня в центральному корпусі К-ПНУ імені Івана Огієнка відбувся майстерклас з виготовлення червоних маків з тканини. Його провела директор студентського клубу університету Тетяна Левицька. На майстер-класі були присутні студенти нашого вишу, які потім передадуть секрети з виготовлення символу на своїх факультетах.

Тетяна Олегівна розповіла про значення червоного маку, провела інструктаж і всі приступили до роботи під її керівництвом. Навіть у таких «майстринь», як я вийшли прекрасні квіти, які ми обов’язково прикріпимо біля серця в День пам`яті та примирення.

Лілія Надвідна, кореспондент газети.
Світлини Тетяни Левицької