Перша хорова асамблея на Хмельниччині завітала до Університету Огієнка

Перша хорова асамблея на Хмельниччині завітала до Університету Огієнка

Хорове мистецтво досить цікавий та неординарний різновид художньої творчості. Надзвичайний подарунок жителям нашого міста зробили хмельничани. 15 травня в Кам’янці-Подільському відбувся ряд заходів у рамках Першої хорової асамблеї на Хмельниччині. До програми дійства були включені майстер-класи та концерти хорових колективів.

У стінах К-ПНУ імені Івана Огієнка о 13 годині пройшов концерт за участі хмельницьких виконавців. Першою виступила Народна академічна хорова капела Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії імені В.Толстих. Художній керівник і диригент колективу – Росіна Гуцал, кандидат мистецтвознавства, доцент; концертмейстер – Наталія Журавльова, старший викладач. Між виступами колективів усі присутні мали змогу послухати деякі історичні відомості про мистецьку кафедру Хмельницької академії. Цікаво було дізнатися, що багато викладачів академії – випускника нашої альма матер, за що гості і подякували вишу.

Також всі присутні мали можливість побачити виступ ансамблю пісні і танцю факультету мистецтв Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії «Співуче джерело». Художній керівник та головний диригент – Ігор Цмур, заслужений діяч мистецтв України; музичний керівник – Олександр Дорофєєв, заслужений артист України; балетмейстер-постановник – Олег Попик, лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів.

І хоч концерт тривав близько години, відпускати наших гостей не хотілося. На завершення хор виконав пісню-молитву «Боже великий, єдиний». Зі словами подяки за співпрацю виступив А.А. Заводовський, керівник відділу навчально-виховної роботи та гуманітарної освіти і вручив колективам почесні грамоти. Мистецькі кафедри нашого вишу подарували своїм колегам прекрасну картину на згадку про цей день.

Надіємося, що Перша хорова асамблея стане початком хорошої традиції і найближчим часом ми знову  відвідаємо виступи відомих колективів.

Лілія Надвідна, кореспондент газети.
Світлини Тетяни Левицької