В університеті відзначили День Європи

В університеті відзначили День Європи

У рамках відзначення Дня Європи 14-15 травня в університеті відбувся ряд святкових тематичних заходів, спрямованих на популяризацію євроінтеграції України. В академічних групах наставники провели виховні години, а Міжнародний центр досліджень процесів націєтворення та регіоналізації в Європі організував круглий стіл «Україна у європейському вимірі». Модератором жвавої дискусії виступив керівник відділу навчально-виховної роботи та гуманітарної освіти, керівник центру Анатолій Заводовський. Студенти подискутували щодо європейського майбутнього нашої Батьківщини.

Команди університетської ліги Брейн-рингу взяли участь у Всеукраїнському конкурсі-вікторині «Европа та ЄС». Три кращі команди нашого університету відзначені подарунками від організаторів. 16-17 травня студенти та викладачі долучилися до загальноміських заходів з відзначення Дня Європи.

Сьогодні Україна – єдина держава, що не входить у ЄС, але на державному рівні відзначає це свято. Чим же для нас, українців, є День Європи? Безперечно, це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права тощо.

Тетяна Левицька,
директор студентського клубу