Фотовиставка “Сни Аурінії” відбудеться в Палаці Чарторийських

Фотовиставка “Сни Аурінії” відбудеться в Палаці Чарторийських

Коли оживає кількастолітнє квітуче мереживо скель Кам’янця-Подільського, напевно, посміхається душа. Здавна історичне місто Сонця називають «квіткою на камені». Щовесни воно незмінно підтверджує цю метафоричну назву, не зважаючи на холодний дощ та інші погодні премудрості з відтінком глибокої осені… Щороку у квітні теплий вітер ніжить важку скелясту ковдру своїм дотиком і пробуджує тендітну жовту квітку. За легендою, це дівчина Аурінія, яка мріяла назавжди залишитися молодою і вродливою. Її бажання здійснилося – тисячі туристів щороку приїжджають до натхненного історичного Кам’янця, щоб помилуватися цією сонячною соковитою дивовижею. В останній тиждень до свого цвітіння, вона бачить різні сни… Сни про давнє минуле і про сучасність, сни реальні і казкові, інколи навіть містичні…

Тільки той, хто вірить у дива пізніми весняними вечорами, може бачити казкові сни з ароматом легендарних квітів…

У травні цього року в Кам’янці-Подільському була презентована нова зібрка прози про місто “Сни Аурінії“. Громадська організація “Творче об’єднання письменників та художників “Кам’яний острів” (STONE ISLAND) проводила фотоконкурс “Дівчина Аурінія” – і тоді своїми лайками учасники спільноти у мережі facebook обрали переможницею чарівну кам’янчанку і студентку факультету української філології та журналістики нашого університету Аліну Перебейніс. Фотограф Христина Руссу провела того ж місяця обіцяну тематичну фотосесію. До речі, авторка світлин є також випускницею нашого вишу, тривалий період Христина входила в редколегію нашого часопису як фотокор. Також на фотовиставці буде презентовано кілька тематичних світлин з авторками збірки.

Пропонуємо вам зануритися в неймовірну атмосферу квітучих скель, які проймали не одне покоління митців на творчі звершення. У рамках міжнародного культурного форуму відбудеться відкриття фотовиставки “Сни Аурінії”. Чекаємо на вас 27 вересня о 16.00 у Палаці Чарторийських (Старе місто, Татарська 13). Відчуйте легенду, яка справді надихає.

Ольга Комарова,
гол. редактор газети