Література + кіномистецтво. Творчий тандем у експериментах Енжи Богаченко

Література + кіномистецтво. Творчий тандем у експериментах Енжи Богаченко

Ні для кого не є секретом, що саме літературні сюжети найчастіше спонукають кінорежисерів до створення цікавих екранних образів. Кіноінтерпритації поетичних творів також зайняли гідне місце у сучасній культурі. Проводяться різні тематичні фестивалі, молодь активно пробує себе у ролі режисерів, сценаристів та операторів короткометражок. У рамках Міжнародного культурного форуму «Кам’яний острів» для кам’янчан та гостей міста буде унікальна нагода поспілкуватися з фаховим сценаристом кіно Енжи Богаченко, яка навчається в КНУКіТ імені І.К. Карпенка-Карого (майстерня Ірен Роздобудько).

Учасниця різних літературних, кіно і відеопоетичнох фестивалів («Батискаф», «Zebra», «CYCLOP», «Джаз Коктебель», «Волошинський вересень 2013\ 2014», фестиваль ім. Арсенія та Андрія Тарковських, «Дні українського кіно в Іспанії», «Книжковий Арсенал», «ГогольFest 2014»), учасниця літературної школи «Маруся» та фіналіст конкурсу ілюстрацій «В. Пєлєвін шукає художників», одна з авторів-прозаїків книги “Крим по-українські” та альманаху “Станіславський феномен”, модеруватиме захід «Література + кіномистецтво. Досвіди та експерименти».

Чесно кажучи, відео, відзняте та змонтоване Енжи – це кінороботи високого рівня майстерності, які гідні уваги глядача, які викликають неймовірно естетичну насолоду від перегляду. І мені вже так кортить влитися в творчий діалог з автором, послухати про її творчі кіноексперименти. Це важливо для сучасних літераторів, адже читачі відслідковують буктрейлери, які анонсують появу нових видань улюблених письменників – і вони повинні бути естично привабливими та цікавими за сюжетом.

Якщо у вас є бажання провести суботній вечір 26 вересня у неймовірній творчій атмосфері, переглядаючи кращі відеороботи учасників фестивалю «CYCLOP» та іншого цікавого відео, приєднуйтесь до нас о 21.00 у внутрішньому дворику будинку Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець» (історична споруда Руського магістрату або, як кажуть кам’янчани, будинок з драконом), який занходиться у Старому місті по вул.П’ятницькій, 9! Після закінчення транслювання відеопоезії на гостей Форуму чекає феєричне фаєр-шоу на площі Вірменський ринок, неподалік від локації заходу.

Ольга Комарова,
гол. редактор газети