Зустрічаємо нових читачів

Зустрічаємо нових читачів

 

Головне завдання, яке стоїть перед бібліотекарями, організація якісного та оперативного обслуговування студентів, викладачів, співробітників. У структуру бібліотеки входять чотири загально бібліотечних відділи:

– відділ комплектування та наукової обробки документів;

– інформаційно-бібліографічний відділ;

– відділ електронних інформаційних ресурсів

– відділ абонементів та читальних залів, який у свою чергу складається з 4 абонементів і 9 читальних залів.

З метою забезпечення об’єктивної оцінки роботи підрозділів з підготовки до нового навчального року, внеску у зміцнення матеріально-технічної бази, належного ведення та готовності документів, розвитку бібліотечного сервісу, виявлення внутрішніх резервів, адміністрацією бібліотеки було розроблено Положення про огляд готовності підрозділів бібліотеки до навчального року, критерії оцінки. Наказом по бібліотеці призначається комісія. Цьогоріч перевірку здійснювали завідуючі відділами Резнічук Л. В., Опря Т. М., Литвиненко О. В. 27 і 28 серпня.

Огляд здійснювався за наступними критеріями: наявність бібліотечної техніки, актуальність і стан оформлення книжкових виставок, естетичний вигляд приміщення, підготовка літератури до видачі першокурсникам, узгоджували графік проведення бібліотечно-бібліографічних уроків зі студентами 1 курсу.

За результатами перевірки встановлено, що всі підрозділи підготувалися до нового навчального року, їх забезпечено бібліотечною технікою, організовано виставки до першого уроку, тематика якого відповідає принципам Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, що затверджена наказом МОН від 16.06.2015 №641, виставки до Дня знань. Усі підрозділи бібліотеки підготувалися до видачі літератури першокурсникам, провели бібліотечно-бібліографічні уроки, завдяки яким студентську молодь ознайомлено з роботою бібліотеки, інформаційними ресурсами, послугами тощо.

Отже, підводячи підсумки перевірки, комісія відмітила готовність підрозділів бібліотеки до 2015-2016 навчального року, а кращі підрозділи будуть нагороджені під час проведення урочистостей з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек: Дипломом І ступеня за перше місце колектив читального залу-абонементу педагогічного факультету (завідуюча сектором Сологуб Тамара Володимирівна);

Дипломом ІІ ступеня за друге місце колективи абонементу фізико-математичного факультету (завідуюча сектором Шевчук Василина Анатоліївна);

Дипломом ІІІ ступеня за третє місце Лук’янчук Ірина Миколаївна, завідуюча сектором читального залу факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології.

 Резнічук Л.В., зав. відділу
абонементів та читальних залів