Підсумки «Тижня здорового способу життя»

Підсумки «Тижня здорового способу життя»

2-3 жовтня 2015 р. в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка за сприяння факультету фізичної культури, управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради, державного освітнього закладу «Придністровський державний університет імені Т.Г. Шевченка» (Придністровська Молдавська республіка) відбулася ІХ Всеукраїнська науково-практична конференція «Формування здорового способу життя студентської та учнівської молоді засобами освіти».

У рамках конференції з 21 вересня по 1 жовтня 2015 р. факультет фізичної культури, спортивний клуб університету, профком студентів, аспірантів та докторантів університету провели «Тиждень здорового способу життя». Серед заходів – традиційні змагання збірних студентських команд факультетів університету з міні-футболу на Кубок ректора Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, змагання першості університету серед збірних команд із паркового волейболу та стрітболу, з настільного тенісу і бадмінтону, кульової стрільби, силових видів спорту й відкритої першості міста з кросового бігу «Біг заради здоров’я», учасниками якої також були школярі загальноосвітніх навчальних закладів та студенти коледжів. Для активного дозвілля студентів на навчально-тренувальній базі були проведені «Богатирські ігри» та спортивно-масовий захід «Веселі старти» в якому взяли участь першокурсники Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Оргкомітету вдалося повністю реалізували запланований регламент заходів «Тижня здорового способу життя», гідно і справедливо визначити переможців та нагородити їх грамотами, кубками від спортивного клубу університету (Воронецький Вадим Борисович) та профкому студентів, аспірантів і докторантів (Моштак Микола Володимирович та Шапран Тетяна Валентинівна).

2 жовтня 2015 р. в конференц-залі головного корпусу університету відбулося пленарне засідання конференції, участь у якому взяли представники різних наукових та спортивних організацій ВНЗ України та зарубіжжя, а саме: Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, факультет фізичної культури; Придністровський держаний університет імені Т.Г. Шевченка, факультет фізичної культури і спорту, м. Тирасполь, Придністровська Молдавська республіка; Національна академія педагогічних наук України; Науково-дослідний інститут проблем виховання, лабораторія фізичного розвитку, м. київ; Національний університет фізичного виховання і спорту України, м. Київ; Інститут фізичного виховання та спорту Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, м. київ; факультет підготовки кадрів спеціальних підрозділів, Національна академія внутрішніх справ, м. київ; Академія наук національного прогресу, м. київ; Український державний університет фінансів та міжнародної торгівлі, м. Київ; Федерація пауерліфтигну України, м. Київ; управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради; Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, м. Івано-Франківськ; Кафедральний собор св. Олександра Невського, м. Кам’янець-Подільський; вчителі основ здоров’я всіх загальноосвітніх шкіл Кам’янця-Подільського, учителі фізичної культури Хмельницької області; Кам’янець-Подільська міська поліклініка №1; Кам’янець-Подільське медичне училище; Спортивно-оздоровчий комплекс «СВ», м. Хмельницький тощо.

Розпочали роботу конференції із проведення інформаційно-пізнавальної акції «Наш вибір – здоровий спосіб життя» на І поверсі у фойє центрального корпусу Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. У заході взяли участь викладачі та студенти медичного училища, представники громадських організацій та студенти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Тривала акція до 11.00 години.

Після закінчення пленарного засідання для учасників конференції та студентської молоді факультету фізичної культури й університету, вчителів основ здоров’я, вчителів фізичної культури був проведений круглий стіл на тему «Застосування сучасних педагогічних технологій у навчанні здорового способу життя.

Також на площі перед входом до центрального корпусу університету було проведено для студентів університету акцію «Молодь за здоровий спосіб життя», яка включала виступ команди паркуристів «ЛАКІ-МЕН» і презентацію Гук Н. та Гук О., сертифікованих фітнес-інструкторів, сучасних фітнес-програм, що базуються на латиноамериканській танцювальній культурі «ZUMBA FITNESS PARTY. Студенти педагогічного факультету провели запальний танцювальний флешмоб.

Після закінчення круглого столу та флешмобу для учасників конференції та студентської молоді факультету фізичної культури та університету було організовано та проведено спортивно-розважальну програму «Молодь обирає здоров’я» У заході взяли участь студенти університету, вокалісти, спортсмени-професіонали та фітнес-тренери з м. Хмельницького.

Наступного дня на секційних засіданнях відбулося обговорення наявних галузевих проблем та пошук професійних шляхів їх розв’язання.

Оргкомітет конференції щиро вдячний керівництву університету, голові спортивного клубу, голові профкому студентів, аспірантів і докторантів, усім учасникам та організаторам, викладачам і студентам за активну участь та допомогу в її проведенні.

Генадій Бесарабчук, заступник декана

факультетуфізичної культури з наукової роботи

та інформатизації навчального процесу