Юлія Козьолок: «Не потрібно шукати причини, варто діяти»

Юлія Козьолок: «Не потрібно шукати причини, варто діяти»

  Юлія Козьолок – одна з найкращих студентів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Наразі дівчина навчається в магістратурі природничого факультету на спеціальності «Екологія та охорона навколишнього середовища*». 17 листопада 2015 року з нагоди Міжнародного Дня студента виконавчий комітет Кам’янець-Подільської міської ради нагородив студентку почесною грамотою за активну громадську позицію і успіхи у навчанні. Ми поспілкувалися з Юлією і дізналися секрет її успіху.

Чому ти обрала екологію? Мрія дитинства?

Насправді я була дуже творчою дитиною, хотіла бути дизайнером. Та навчатися за цим напрямом підготовки, як виявилося, дуже дорого. У школі мені подобалися природничі дисципліни, а ще я не хотіла навчатися далеко від дому. Тому вирішила спробувати себе в університеті імені Івана Огієнка. Думала, що вступатиму на напрям підготовки «Географія*», але щось мене надихнуло ще подати документи на інший напрям – «Екологію, охорону навколишнього середовища та збалансованого природокористування*». Я успішно пройшла конкурс на обидві спеціальності і мала змогу навчатися за державний кошт, але все ж вибрала екологію. Думаю, що за цією спеціальністю майбутнє. Навчатися на еколога мені подобається, адже ця професія поєднує природничий і технічний напрями.

Чи продовжуєш ти розвиватися творчо?

Так, ще раніше я закінчила курси з моделювання одягу. Наразі створюю ескізи моделей, шию для себе і рідних. Також я займаюся хед-мейдом – роблю віночки, обручі та інші аксесуари. Мені подобається давати старим речам нове життя. Окрім того, захоплююся спортом, наразі – pole dance, що поєднує танець і акробатику. Раніше ще займалася вокалом, виступала на факультеті, та через проблеми з горлом зараз майже не співаю.

Як ти поєднуєш успішне навчання з своїми хобі?

Я не можу сказати, що я правильно розподіляю свій час, просто намагаюся все встигнути. Мабуть, мій секрет – це почергове заняття улюбленими справами. Зараз багато часу приділяю підготовці до Всеукраїнської олімпіади з екології, у якій братиму участь уже вчетверте. У 2014 році я посіла 3 місце, у 2015 – 2 місце, а зараз уже готую себе до золота. Також мене цікавлять екологічні проекти, наразі я подала заявку на проект по захисту черепах у Туреччині і чекаю відповіді.

Чи віриш ти в те, що всього можна досягнути, якщо бути впевненим у своїх силах?

Так, варто не боятися робити перші кроки. Не потрібно шукати причини, варто діяти. Я теж не з першого дня навчання стала успішною, були і важкі моменти, та наполеглива робота дає свої плоди. Самоосвіта і самовдосконалення – ключі до успіху, тому постійно потрібно рухатися вперед.

Що ти побажаєш нашим читачам?

Вірте у свої сили, намагайтеся добре робити свою справу, адже найбільший наш ворог – лінь.

Розмовляли Лілія Надвідна, кореспондент газети;
Зореслава Шевчук, начальник відділу профорієнтаційної
роботи, працевлаштування, моніторингу якості
підготовки фахівців та підвищення їх кваліфікації