Студентський спортивний форум

Студентський спортивний форум

22 грудня в актовій залі Київського національного університету технологій та дизайну Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України провів студентський спортивний форум, на якому були підбиті підсумки ХІІ Літньої універсіади України 2015 року та участі збірної студентської команди України в ХХVІІІ Всесвітній універсіаді, яка проходила в місті Кванджу (Республіка Корея).

У форумі взяли участь перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Гевко, президент спортивної студентської спілки України, академік Василь Кремень, голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Михайло Мельник, голова федерації з видів спорту, видатні спортсмени і тренери, начальники обласних відділень та ректори вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації.

У вступному слові було зазначено, що на І та ІІ етапах ХІІ Літньої універсіади України 2015 року взяло участь понад 500000 студентів-спортсменів ВНЗ, у фінальній частині – 4000. У змаганнях взяли участь студенти 170 навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації незалежно від відомчої підпорядкованості та форм власності.

Виступ студентів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка в змаганнях ХІІ Літньої універсіади України 2015 року є одним з найкращих за всю історію. Завойовано 78 медалей, з яких 41 золота, 20 срібних та 17 бронзових.

Така кількість нагород дала змогу університету посісти І загальнокомандне місце з-поміж 27 навчальних закладів, які мають факультети або інститути фізичного виховання і спорту, та третє серед 170 вишів, поступившись тільки двом представникам першої категорії – Національному університету фізичного виховання і спорту України (м. Київ) та Львівському державному університету фізичної культури.

Ректор університету професор Копилов С.А. отримав від першого заступника міністра освіти і науки України Андрія Гевка почесні дипломи та кубки за призові місця і подяку за якісне проведення спортивно-масової роботи у виші та підготовку спортсменів високої кваліфікації для збірних національних команд України.

Також були визначені найкращі спортсмени-студенти 2015 року. Серед нагороджених – три представники університету – гімнасти ЗМСУ Ігор Радівілов, МСУМК Микита Єрмак та волейболіст МСУМК Дмитро Шоркін.

Декан факультету фізичної
культури М.С. Солопчук