Вітаємо Аліну Комащук зі здобуттям олімпійської ліцензії

Вітаємо Аліну Комащук зі здобуттям олімпійської ліцензії

Етап Кубка світу в Афінах був передостаннім командним етапом олімпійського відбору для жіночої шаблі. Кінцевий розподіл командних ліцензій у Ріо буде відомий 21 лютого після турніру в Сінт-Ніклаасі (Бельгія). Що стосується двох команд – збірних України та Росії, – свої командні ліцензії в змаганнях шаблісток вони уже завоювали.

Росіянки сьогодні очолюють олімпійський рейтинг. Із квітня 2015 року, коли стартував олімпійський турнір, вони стали чемпіонками Європи і світу, завоювали золото на одному етапі Кубка світу, двічі срібло на етапах Кубка світу. Отже, російська збірна має у своєму активі 396 очок. Це на 20 очок більше, ніж в українок (376), які за цей період завоювали два срібла і два золота на етапах Кубка світу, бронзу на чемпіонаті Європи і срібло на чемпіонаті світу.

Найближчий конкурент України – Франція – має всього 288 очок, а це означає, що наздогнати українок у Бельгії француженки не зможуть (максимальна кількість очок, яку вони можуть заробити – 88).

Від щирого серця вітаємо наших дівчат, а також магістранту факультету фізичної культури заслуженого майстра спорту України Аліну Комащук зі здобуттям олімпійської ліцензії і бажаємо вдалих виступів на Олімпійських іграх. Ми у вас віримо!

Декан факультету фізичної
культури М.С. Солопчук