IV Всеукраїнська наукова конференція «Студентські культурологічні читання» в Острозі

IV Всеукраїнська наукова конференція «Студентські культурологічні читання» в Острозі

24-25 лютого 2016 року Студентське наукове товариство культурологів за підтримки кафедри культурології та філософії Національного університету «Острозька академія» проводило IV Всеукраїнську наукову конференцію «Студентські культурологічні читання”.

Найпрестижніші вищі навчальні заклади приймали участь у читаннях. На конференції наш університет представляла студентка IV курсу історичного факультету Анастасія Дмитрук, науковим керівником якої була доцент кафедри філософських дисциплін Сулятицька Тетяна Василівна.

Темою доповіді стала одна із наймаловідоміших сторінок кримськотатарської історії, а саме «Елементи тюркського світогляду в кримськотатарській орнаменталістиці». На думку учасників конференції, молода дослідниця показала досить грунтовні знання з тюркської та кримськотатарської історії.

Повернувшись з конференції, Анастасія поділилася тим, що було доволі складно конкурувати з представниками таких вузів як Одеський національний університет ім. І.Мечникова, ЖДУ ім. І.Франка, Національний університет «Острозька академія», СНУ ім. Лесі Українки та НПУ ім. Драгоманова. Але вона зуміла довести, що наш ВУЗ займає своє гідне місце в плеяді кращих ВУЗів країни, а рівень знань наших студентів доволі високий. Історичний факультет КПНУ ім. Івана Огієнка в якійсь мірі став популяризатором кримськотатарської культури, що було символічним, враховуючи ситуацію в країні.

Студентка, розповіла про теплий прийом з боку організаторів, про книги подарунки кафедр від колег академії.

Анастасія додала, що не важливо в якому регіоні ти проживаєш, в якому ВУЗі навчаєшся, головне завжди залишатися гідною людиною і знавцем своєї справи, тоді шлях до успіху тобі буде відкритий.

Володимир Дубінський
декан історичного факультету