Література в короткому метрі

Література в короткому метрі

ХХІ століття диктує свої тенденції щодо розвитку синтезу мистецтв. Сучасному поціновувачу літератури недостатньо придбати книгу, щоб зрозуміти творчий світ автора. Він прагне більшого – зануритися в атмосферу справжнього сюжетного видовища.

Василь Жмендак, студент І курсу факультету іноземної філології нашого університету, є активним учасником громадської організації “Творче об’єднання письменників та художників “Кам’яний острів”, яка вже майже рік офіційно діє в Кам’янці-Подільському. Молодий відеограф у Всесвітній день письменника започаткував цікавий відеопроект для письменників, які публікувалися на сторінках літературно-мистецького журналу “WHITE PHOENIX”.

Упродовж березня в Кам’янці-Подільському та в Одесі тривали зйомки роликів, які будуть презентовані 22 квітня у вечірній програмі Відкриття туристичного сезону-2016. До зйомок проекту вже встигли долучитися Валерій Свереда, художній керівник народного театру-студії “ЛІНК”, письменники Остап Микитюк (м. Калуш), Євгенія Заславська (м. Одеса), Вікторія Крижанівська (м. Київ), викладачі та студенти Університету Огієнка. Уже є відзняте відео на сюжети творів письменниць Світлани Дідух-Романенко, Світлани Бреславської-Кемінь, Євгенії Заславської, Остапа Микитюка, Ольги Зьомко, Вікторії Крижанівської та інших авторів.

“У наступних кадрах глядачі побачать ще чимало творчих цікавинок. До зйомок будуть запрошені також учасники інших громадських організацій, культурні діячі та досить відомі люди нашого міста. На мій погляд, це чудове вирішення для промоції творчості письменників сучасності. Робота над проектом триває і продовжиться після його першого офіційного представлення громадськості”, – поділився своїми думками Василь Жмендак.

Отож, не пропустіть очікувану прем’єру і обов’язково завітайте 22 квітня в НІАЗ “Кам’янець”, аби побачити на власні очі літературу в короткому метрі. Можливо, саме ваша творчість знайде візуальне мистецьке втілення завдяки цікавим ідеям відеографа.

Ольга Комарова,
гол. редактор газети.
Фото: facebook.com