Щоденник І медіа-форуму. День І

Щоденник І медіа-форуму. День І


У Кам’янці-Подільському відбувся І медіа-форум, що зібрав понад 75 медійників з метою обговорити найважливіші тенденції сучасного інформаційного простору. Досвідчені спікери детально пояснювали актуальні та злободенні для журналістів теми. Участь у форумі взяли і студенти напряму підготовки «Журналістика» та викладачі К-ПНУ імені Івана Огієнка. Перший день стартував із реєстрації учасників та, власне, офіційного відкриття першого Кам’янець-Подільського медіа-форуму.

У рамках відкриття туристичного сезону,паралельно якому відбувався медіа форум, студенти К-ПНУ імені Івана Огієнка розповіли про результати «ревізорського» заходу, що має назву «Привітне місто». Суть акції полягала у тому, що упродовж кількох днів студенти економічного факультету вишу приховано оцінювали заклади харчування Кам’янця–Подільського. У ході конкурсу студенти виокремили найкращих 8 закладів харчування.

Після кави-брейк, у конференц-залі готелю «7 днів» відбулася перша лекція, котру провела декан факультету журналістики Національного Університету «Одеська юридична академія» Тетяна Кузнєцова. Пані Тетяна розповіла присутнім про специфіку висвітлення ціннісного потенціалу, аналізуючи її сучасний стан на прикладі українських видань. Обговорювали також проблему масового поширення новин, котрі мають негативне емоційне забарвлення, а позитивна інформація залишається осторонь уваги журналістів.

Відразу після насиченої лекції Тетяни Кузнєцової естафету прийняв Олександр Бурмагін, медіа-юрист, представник Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП). Пан Олександр розповідав медійникам про останні зміни у законодавстві щодо доступу до публічної інформації.

Обговорюючи основні юридичні аспекти вільного доступу до інформації, що має публічний характер, Олександр Олександрович практично демонстрував специфіку роботи із джерелами отримання необхідної, відкритої для громадськості інформації.

Іванна Шептицька