Студентські лідери нашого вишу взяли участь у форумі «Школа лідерства ХХІ століття»

Студентські лідери нашого вишу взяли участь у форумі «Школа лідерства ХХІ століття»

 

Об’єднання студентів в одну велику родину є одним із пріоритетних напрямків діяльності органів студентського самоврядування. Саме це завдання стояло перед організаторами студентського форуму «Школа лідерства ХХІ століття» (21-24 квітня, Хмельницький) – Студрадою ХНУ, яка впоралася із ним на відмінно. Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка представляли я і Маша Герлєй (заступник спікера з розвитку співробітництва та комунікацій).

Це були чотири дні плідної роботи та насиченого відпочинку. Здається, речі не сумісні, але організатори доклали чимало зусиль, щоб це дуже вдало поєднати!

 

Пізнавальне дозвілля, організоване студрадою, почалося із самого приїзду. Члени студради гостинно зустріли усіх учасників (а це 50 осіб із 17 областей України), провели цікаву екскурсію двома музеями ХНУ. Далі відбулося урочисте відкриття форуму , на який запросили почесних гостей – президента НСС Юрія Темофійчука, міського голову Олександра Симчишина та інших. На мою думку, присутність Олександра Симчишина на форумі свідчить про те, що представники сучасної влади прислухаються до думок студентів. Мабуть, мало хто із хмельничан знає, що він закінчив історичний факультет К-ПНУ імені Івана Огієнка, проте в Кам`янці-Подільському про це відомо багатьом історикам.

Упродовж цих днів усі учасники форуму побували на таких заходах: концерті «Свято весни», вечорі знайомств – дискотеці «Ми з 90-х», екскурсії «Пізнай наше місто», концерті співачки Христини Соловій; долучилися до загальнодержавної акції «Зробимо Україну чистою», заспівали багато пісень, відвідали футбольний матч.

Також ми ознайомилися з навчальною програмою форуму: організатори запросили яскравих та ефектних спікерів студентського самоврядування, які провели понад 10 тренінгів. Їх об’єднувало одне – формування та розвиток лідерських якостей. Тренінги проводилися в різних форматах і стосувалися багатьох тем. Хотілося б подякувати за корисні практичні заняття та поради президентові НСС – Юрію Темофійчуку та його команді, експерту «Чисті виші» – Іллі Кротенку, представникові Вінницького ресурсного центру – Тетяні Подолян, координаторові громадянського руху «Чесно» – Олегові Черненку та іншим.

На закритті форуму всім учасникам було вручено сертифікати і збірники есе «Лідерство як стиль життя». Охочі подякували організаторам, поділилися враженнями, висловили свої побажання і пропозиції.

Хочеться ще раз щиро подякувати організаторам – Анастасії Козак (голові студради), Юрієві Темофійчуку (президентові НСС), дружньому колективу студради ХНУ та кожному із учасників форуму, адже цей захід став незабутнім для кожного з нас. Особисто я та Маша Герлєй вдячні керівникові відділу виховної роботи та гуманітарної освіти Анатолієві Анатолійовичу Заводовському за допомогу в підготовці до форуму.

«Школа лідерства ХХІ століття» – це маса емоцій, нових знайомств, безліч фото, неоціненний досвід, натхнення та величезна доза мотивації!

Олександр Марчук ,
спікер студентського сенату