Волейбол. Меморіал Олександра Чміля

Волейбол. Меморіал Олександра Чміля

22 травня 2016 року в КПДАТУ відбувся міжобласний турнір із волейболу серед ветеранів, присвячений пам’яті доцента, кандидата в майстри спорту з волейболу Олександра Петровича Чміля. До столиці подільського краю завітали ветерани з Хмельницького, Новоселиці. Приймали господарі змагань із Кам’янця-Подільського.

На турнірі були присутні сім’я Олександра Петровчича; доктор історичних наук, професор Олександр Завальнюк, котрий пригадав чимало цікавих фактів із життя свого колеги; колишній викладач Едуард Левицький, який особисто запросив Олександра Петровича навчатися на факультет фізичної культури, де згодом він став працювати викладачем кафедри спорту і спортивних ігор та кафедри фізичного виховання; декан факультету фізичної культури, кандидат педагогічних наук, професор Микола Солопчук, котрий навчався разом із Олександром Петровичем і жив в одній кімнаті гуртожитку, а також інші ветерани, що добре знали покійного або ж грали колись із ним на одному спортивному майданчику. З теплим словом подяки звернулася до учасників змагань дружина Діна.

Спортивна боротьба між командами була цікавою й емоційною. Міжобласний турнір із волейболу серед ветеранів завершився з таким результатом:

І місце — збірна ветеранів Хмельницького, з визнаним кращим гравцем Миколою Дюгом, 1947 р.н.

ІІ місце — збірна ветеранів Кам’янця-Подільського, з визнаним кращим гравцем Сергієм Півнем, 1976 р.н.

ІІІ місце — збірна ветеранів Новоселиці, з визнаним кращим гравцем Іваном Шумейко, 1944 р.н.

Федерація волейболу міста Кам’янця-Подільського щиро дякує за підтримку проведення змагань голові профкому КПНУ ім. Івана Огієнка — Б.О. Коваленку, кафедрі фізичного виховання, кафедрі спорту і спортивних ігор, депутату обласної ради Петру Миколайовичу Павлюку, відділу молоді і спорту, доценту Юрію Володимировичу Юрчишину, магазину «Друкуємо разом для Вас» та особисто організаторам змагань — старшому викладачеві Валерію Устиновичу Дорошу та доценту Євгенові Павловичу Козаку.

Спортклуб