Анна Вардинська: “Черлідинг – це гарна можливість проявити себе…”

Анна Вардинська: “Черлідинг – це гарна можливість проявити себе…”

Нещодавно в нашому університеті було створено команду черлідерів. Сьогодні тренування відвідують уже 22 студентки. За якихось два місяці команда взяла участь у різних спортивно-масових заходах, серед яких перший чемпіонат з американського футболу, який відбувся в Кам’янці-Подільському, відкриття обласної спартакіади з легкої атлетики, відкриття туристичного сезону міста  та інші. Потрапили наші дівчата й на телебачення. Детальніше про роботу цього чудового колективу нам розповіла Анна Вардинська, капітан команди черлідерів.

–         Коли була створена команда черлідерів у нашому університеті і кому належить така гарна ідея?

–         Наприкінці березня керівник відділу навчально-виховної роботи та гуманітарної освіти Анатолій Анатолійович Заводовський, саме йому і належить ідея створення команди, запропонував мені стати капітаном черлідерів.
–         Як проводився кастинг до команди?

–         Новина про набір у команду миттєво «облетіла» усі факультети і зацікавила багатьох талановитих дівчат. Вже на перше тренування прийшло близько 20 студенток. Після першого виступу кількість охочих стати черлідером К-ПНУ імені Івана Огієнка зросла настільки, що було вирішено провести декілька турів відбору. Приємно, що у відборі взяли участь не лише студенти нашого університету, але й представники інших навчальних закладів міста.

–         Черлідинг – це вид спорт. Тож учасниці повинні мати спортивну підготовку?

–         Черлідінг по праву є одним із найяскравіших і видовищних видів спорту, який поєднує в собі елементи шоу, танцю, гімнастики та акробатики. Тому черлідери повинні мати гарну фізичну підготовку, танцювальні здібності та бути витривалими.

–         Якими рисами характеру повинні володіти черлідери?

–         Дівчата повинні розуміти, що представляють один з кращих навчальних закладів нашої країни, тому життєрадісність, енергійність впевненість у собі та вихованість є невід’ємними рисами черлідерів нашого університету. Як відомо, гарних результатів досягає лише той, хто наполегливо працює, тому без  наполегливості і працьовитості теж нікуди.

–         Конкуренція серед дівчат простежується?

–         У жіночих колективах завжди важко. Проте в мене є певний досвід налагодження контакту з дівчатами. Ще змалечку я займалася танцями в дівочому колективі. Зараз я навчаюся на факультеті української філології та журналістики, де теж переважає прекрасна половина. Як капітан, я намагаюся переконати всіх дівчат, що – ми передусім команда, тому й повинні бути поступливими й толерантними одна до одної. Звісно, кожна з нас має свої амбіції, але спільні інтереси – понад усе.

–         Хто займається постановкою ваших виступів?

–         Я не лише капітан команди, але й хореограф-постановник. Ще змалечку мріяла цим займатися, адже мені подобається не тільки танцювати, але й займатися постановкою, бачити картинки і втілювати їх у танці. Завдяки черлідерству моя мрія поступово втілюється в життя.

–         Ваш дебют відбувся підчас першого в історії Кам’янця-Подільського чемпіонату з американського футболу, де ви підтримували університетську команду з американського футболу «Титани».  Чи будете ви виступати в підтримку інших команд?
–         Звичайно. Загалом команда черлідерів була створена для підтримки усіх студентських спортивних команд нашого вишу.

–         А як відреагували спортсмени після матчу? Ваша підтримка їм допомагала?

–         Звичайно, і хлопці, і коментатор матчу зауважили, що підтримка відіграє не останню роль. Своїми виступами ми підбадьорювали на тільки команду, але й вболівальників та глядачів.

–         В Україні черлідинг є новим явищем. Як думаєш, чи набуде він популярності?

–         Переконана, що так. Я вважаю, що це дуже гарна можливість для дівчат проявити себе, розкрити творчі грані й цікаво проводити час. Адже це нові знайомства, активне дозвілля. В Україні лише в найбільших містах є черлідери. Я здивувалася, коли дізналася, що на західній Україні немає жодної команди, яка б займалася цим видом спорту. Пишаюся тим, що наш університет став одним з перших вишів, в яких створено команду черлідерів. Переконана, що ми зможемо достойно заповнювати цю нішу.

–         Що побажаєш нашим читачам?

–         Будьте активними, не сидіть удома, робіть те, що ви любите, і залишайтеся собою!

Розмовляла Лілія Надвідна