Фестиваль “Опера в мініатюрі”

Фестиваль “Опера в мініатюрі”

Літо – це ще один привід відкрити для себе мистецтво. Цьому сприяє і час – плавний й неспішний, що якнайкраще налаштовує на уважне споглядання.

З 16 по 23 липня в Кам’янці-Подільському відбудеться ІІ Міжнародний фестиваль оперного мистецтва та класичної музики «Опера в мініатюрі».

Розпочнеться він з опери “TURANDOT”… Le Donne di Puccini” (“Турандот”… Жінки Джакомо Пуччіні”).

Незвичний жанр – драматургічна казка – здатен зацікавити і вибагливих слухачів і тих, хто знайомиться з оперним мистецтвом уперше. На тлі екзотики легендарного Китаю герої закохуються і сперечаються, загадують загадки й шукають відповіді.

Диригентом виступить Лоренцо Таццієрі, а хвилювати глядачів своєю грою та голосом будуть Маддалена Кальдероні, Емануеле Сервідіо, Олена Лютаревич та Володимир Шагай.

Під час фестивалю відбедеться й Міжнародний конкурс вокалістів «Імпреза. Опера в мініатюрі». Його учасниками можуть стати вокалісти будь-якої національності, чоловіки та жінки віком від 18 до 38 років.

Флеш-моб, концерти класичної музики, майстер-класи, музичний лаунж – програма фестивалю обіцяє бути насиченою та цікавою. А що все це відбуватиметься просто неба, в різних локаціях середньовічного міста – то має всі шанси створити атмосферу витонченості та налаштувати на сприйняття мистецтва.

 

Оксана Грушанська