«FULL HOUSE» – ЦЕ НЕ ЛИШЕ ВИЙГРАШНА КОМБІНАЦІЯ В ПОКЕРІ, АЛЕ Й КОМАНДА КВН ІСТОРИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

«FULL HOUSE» – ЦЕ НЕ ЛИШЕ ВИЙГРАШНА КОМБІНАЦІЯ В ПОКЕРІ, АЛЕ Й КОМАНДА КВН ІСТОРИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

Славиться талантами наш університет! Славиться він і найбільшою студентською лігою Клубів Веселих і Найкмітливіших, команди якої перемагають в університетських, міських, обласних та всеукраїнських чемпіонатах та кубках КВН. Цього року на історичному факультеті було створено команду із досить оригінальною назвою «Full House». До складу команди входять справжні таланти: Демидюк Василь (капітан команди, автор та актор), Савосто Вікторія (конферансьє та  актор), Турковський Тарас (автор та актор),  Клюс Олена (актор) та Гук Віталій ( звукорежисер). Як виникла команда та яка атмосфера панує в ній – ми вирішили запитати в самих гравців

–  Василь, коли та як з’явилася команда?

–  Майже в кожному університеті першокурсники проходять посвяту в студенти. Однак лише в нашому виші, крім традиційної посвяти в студенти, є посвята в кавеенщики – чемпіонат команд КВН «Першачок» на кубок ректора. Дізнавшись про «Першачок», ми вирішили спробувати свої сили. Однак тоді нас будо лише троє хлопців (я, Тарас і Артур). Ми розуміли, що втрьох буде важкувато і вирішили запросити до команди дівчат, адже з ними і цікавіше, і веселіше. Шукати довго не довелося, охочих стати частиною університетської ліги КВН було безліч. Зваживши всі «за» і «проти», ми вирішили взяти до команди Вікторію та Олену. І це був правильний вибір.

  29 жовтня 2015 року команда КВН «Full House» вперше вийшла на головну сцену університету. Цього дня ми отримали не лише свідоцтво «Про народження команди КВН», але й здобули головний приз – Кубок ректора. Це було незабутньо!

–  Full House – це комбінація в покері. Чому для назви команди ви обрали саме її, адже є й інші виграшні комбінації?

 Full Housе – комбінація, до якої входять три карти одного рангу та дві іншого. В нас було якраз троє хлопців і двоє дівчат, тому й виникла така ідея. Сама назва гарно звучить, асоціюється з чимось яскравим і дещо пафосним.

– Ви ще досить молода команда, однак вже змогли себе гарно зарекомендувати. Розкажіть про ваші успіхи?

– Як вже казав Вася, першу перемогу ми здобули на чемпіонаті КВН «Першачок» на кубок ректора, – розповідає Олена. – Наступну перемогу ми здобули на Зимовому фестивалі команд КВН студентської ліги нашого університету, далі на Благодійному кубку Кам’янця-Подільського. Не оминула нас перемога і на Весняному кубку КВН студентської ліги К-ПНУ імені Івана Огієнка. Цієї весни завдяки Анатолієві Анатолійовичу Заводовському, керівникові відділу навчально-виховної роботи та гуманітарної освіти, нам випала чудова нагода взяти участь у телевізійній лізі КВН «Битва ВУЗів». Виступили ми гідно, потрапили в ефір та пройшли в сезон. Проте найбільший успіх – це визнання глядачів.

 – Що вас надихає під час написання жартів?

 – Студентське життя, кохання та все, що цікавить молоду людину, – зазначає Тарас. – Глядач змінюється, змінюються його інтереси та вподобання. Ми намагаємося підбирати такий матеріал, який буде цікавим, свіжим і смішним для кожного.

– КВН заважає навчанню чи навпаки?

– Коли ми починали грати в КВН,  боялися, що з навчанням буде «завал», – розповідає Вікторія. – Проте КВН дуже дисциплінує. Ми навчилися розподіляти свій час і правильно розставляти пріоритети. Мушу зізнатися, що іноді трапляється навпаки:  навчання заважає підготовці до ігор. Однак ми намагаємося поєднувати прекрасне з корисним.

– «Бути смішним» – стиль життя?

– Ця фраза, на нашу думку, не підходить для характеристики КВНщиків. КВН – це не цирк, – зазначає Олена. – Клуб Веселих і Найкмітливіших об’єднує не тільки веселих жартівників, а ще й кмітливих, інтелектуально розвинутих людей із творчими поглядами на життя.  Переконана, що бути смішним – це власна позиція, яку потрібно показувати вміло й доречно. А ось КВН – це не просто стиль життя, це стан душі.

– На парах часто жартуєте? Чи були якісь кумедні ситуації в житті вашої команди?

– Навчальний процес повинен завжди проходити легко та без зайвої напруги, тому на парах ми жартуємо часто, хоч і не в такому форматі, як на сцені. Кумедні ситуації в житті нашої команди виникають завжди, навіть поза репетиціями, – розповідає Тарас.

  • Які творчі плани на майбутнє?

– Грандіозні, – говорить Вікторія. – Однак всьому свій час. Зараз ми готуємося до сезону телевізійної ліги «КВКактус», працюємо над новими жартами, вдосконалюємо навички сценічної майстерності.

Що ви побажаєте нашим читачам?

– Бажаємо успішно скласти іспити, гарно відпочити влітку, набратися нових сил та позитивних вражень. І нехай «full house» буде для вас завжди виграшною комбінацією. З любов’ю команда КВН «Full House».

 

Розмовляла Віталіна Чорна,

студентка І курсу історичного факультету