XVI засідання Консорціуму Варшавського університету та українських університетів

XVI засідання Консорціуму Варшавського університету та українських університетів

8-10 липня 2016 року в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відбулося XVI засідання Консорціуму Варшавського університету та українських університетів.

Серед учасників заходу — радник, заступник голови місії Посольства Республіки Польща в Україні Рафал Вольскі, Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Януш Яблонський, віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Харкові Ян Здановський, перший заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Олександр Труш, ректор Варшавського університету Марчін Палис, директор Центру східноєвропейських досліджень Варшавського університету Ян Маліцький, ректор Каразінського університету Віль Бакіров, ректор Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка  Сергій Копилов, декан факультету іноземної філології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка  Володимир Кшевецький та представники українських вишів — членів Консорціуму.

Учасники заходу обговорили проблему сучасного стану, розвитку та перспектив вищої освіти в Польщі та Україні, реалізацію проекту «Східних Студій», окреслили основні стипендіальні пропозиції на 2016/2017 навчальний рік. Також значну увагу було приділено питанням організації третьої Літньої школи «Центрально-Східна Європа: нові виклики та нові можливості для України.

Результатом засідання для нашого університету стала домовленість про студентську та викладацьку мобільність, підтримка у вивченні польської мови на факультеті іноземної філології і Лінгвістичному центрі, участь у грантових програмах тощо.

Окрім цього, за результатами роботи засідання ухвалено рішення про прийняття до складу Консорціуму Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, а також підтримано пропозицію прийняття до складу Консорціуму Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського.

Прес-служба університету