Майстер-клас з журналістики від професіонала

Майстер-клас з журналістики від професіонала

Текст: Ірина Хижа

Фотографії: Сергій Швець 

Майстер-клас від успішного журналіста, випускника К-ПНУ Олексія Єлєнкова, вибухнув драйвом та динамічністю.

Спілкування проходило у неформальній атмосфері, що допомогло присутнім студентам і викладачам  факультету української філології та журналістики почуватися у своїй тарілці. На початку зустрічі журналіст задав дитяче, здавалось би, запитання: «Хто хоче бути професійним журналістом?». І слідом: «Як цього можна досягти?». У залі лунали різноманітні відповіді. Сам же Олексій наголосив, що для успіху необхідно чітко уявляти кінцевий результат. Адже все має причинно-наслідковий зв’язок.

Спочатку Олексій продемонстрував свої перші сюжети. Не з метою похвалитись, навіть навпаки. Вказав типові помилки журналістів-початківців.

Від теорії перейшли до практики. Було запропоновано декілька вправ, що допомагають побороти комплекси, які заважають у професійній діяльності. Головний спосіб досягнення потрібного результату – робота над собою. Саме тому варто направити енергію і талант у правильне русло і постійно вдосконалюватися.

Сам Олексій демонстрував власні здобутки вдосконалення. Його ціль якомога менша разів вживати частку «не». За підрахунками статиста (студентки, яка опонувала додаткову професію) він за 1,5 години сказав частку «не» 14 разів. Проте за його словами це лише початок і він планує працювати над собою далі. 

Також було представлено вправи, що покращують чіткість, гучність і темп голосу.

 Завдяки чітким порадам Олексія і активній підтримці аудиторії охочим студентам вдалося побороти страх публічного виступу і навчитися тренувати голос.

Зустріч відбулася 13 вересня у конферанс-залі центрального корпусу КПНУ імені І. Огієнка.