Студентський флешмоб до Міжнародного дня миру

Студентський флешмоб до Міжнародного дня миру

Текст: Ольга Банах, відео: Вікторія Саричева

Нехай на світі спокій буде
Сьогодні!Завтра! Назавжди!
І хай у небі білі кульки сяють,
Як символ миру – НЕ війни!

Ми за мир. Під цим гаслом 21 вересня пройшов найсвітліший флешмоб університету, присвячений  Міжнародному дню миру.

Це свято відбувалось, щоб стати поштовхом до глобального припинення вогню. Всі держави світу в цей день повинні дотримуватися правила припинення військових дій. Крім того, це свято передбачає також проведення заходів, спрямованих на просвітництво та підвищення інформованості громадськості про проблеми, пов’язані з припиненням військових дій в усьому світі.
Організатором такого свята у К-ПНУ імені Івана Огієнка став факультет української філології та журналістики. Саме старший викладач кафедри української мови Оксана Миколаївна Мозолюк стала ініціатором проведення флешмобу та залучила до його створення усіх студентів факультету. Найбільше себе проявили студенти 3 та 4 курсу журналістів, які зробили цікаву постановку танцю і не боялись змокнути під зливою.

Окрім звичних для всіх тематичних плакатів, студенти-журналісти декламували «мирні» вірші, танцювали під дощем, пускали у небо білі кульки, а студентка-філолог 2 курсу Марія Гуменна підняла настрій піснею «Хочу жити без війни».

Коментар від учасників:
«Іронія долі в тому, що ми танцювали під пісню співачки Гайтани «Сонце нам сяє» в люту зливу. Після цього ми ще години дві пили гарячий чай та сушили одяг. Проте ми задоволені тим, що наша енергетика запалювала, зігрівала і заряджала такий похмурий осінній день і всіх випадкових “глядачів” флешмобу».