CrossFit

Нова універсальна програма загальної фізичної підготовки КроссФіт за останні
роки набула великої популярності серед молоді всього світу (в тому числі України) та ставить мету покращення загальної фізичної підготовки, реакції, витривалості і готовності до будь-якої життєвої ситуації, що вимагає активних фізичних дій.

У рамках «Тижня здорового способу життя» присвяченого Х Всеукраїнській науково-практичній конференції «Формування здорового способу життя студентської та учнівської молоді засобами освіти» відбулися перші командні змагання з Кроссфіту серед студентів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Кожна команда була представлена двома студентами (1 хлопець + 1 дівчина). Всього у змаганнях взяли участь 8 команд:

  1. «Winner» – Владислав Лукашенко, Яна Галамай.
  2. «Power» – Андрій Патрило, Діана Мазурик.
  3. «Титан» – Станіслав Тіху, Яна Ремарович.
  4. «Адреналін» – Руслан Повар, Ульяна Олійник.
  5. «Кіт-Пес» – Віталій Осядлий, Вікторія Поліщук.
  6. «Фаворит» – Віталій Воронецький, Каріна Герасімова.
  7. «Небезпечні» – Юрій Попович, Олеся Мостова.
  8. «Вбивча сила» – Ігор Володін, Олександра Безродна.

Змагання складались з трьох раундів і включали в себе елементи інтервального навантаження високої інтенсивності з легкої атлетики, пліометрики (стрибкові вправи), пауерліфтингу, вправ з гирями, гімнастики та інших видів спорту.

Згідно з правилами змагань у першому («Інтервальний забіг») та другому («Коло за колом») раунді  за перемогу змагаються усі 8 команд, а у третій раунд (Фінал) проходить тільки 4 команди, які показали сумарні найкращі результати.

Команди продемонстрували запеклу та видовищну боротьбу і за результатами 1-го та 2-го раундів до фіналу пройшли три команди («Титан», «Адреналін» та «Вбивча сила») і ще 3 команди набрали однакову кількість балів («Небезпечні», «Фаворит» та «Кіт-Пес»).

(фото 6, 7) Тому для визначення четвертого фіналіста серед капітанів команд довелось проводити додатковий раунд  – планка (упор лежачи на передпліччях, на час). Жоден капітан не хотів поступатися своїм місцем у фіналі, але основна конкуренція відбулась між Віталієм Осядлим та Юрієм Поповичем, які продемонстрували неймовірну витривалість  та жагу до перемоги. За результатами цього надзвичайно складного раунду перемогу виборов Юрій Попович, здобувши для своєї команди путівку у фінал.

Найцікавіше було спостерігати за фінальним раундом змагань, адже у процесі напруженої боротьби постійно змінювались лідери. І лише під час фінішної вправи (біг на 400 м) визначився абсолютний переможець.

Отже, за результатами проведення перших командних змагань з Кроссфіту місця розподілили так:

У першому раунді «Інтервальний забіг»:

І місце – «Вбивча сила».

ІІ місце – «Титан».

ІІІ місце – «Фаворит».

У другому раунді «Коло за колом»:

І місце – «Адреналін».

ІІ місце – «Титан».

ІІІ місце – «Вбивча сила».

У ФІНАЛЬНОМУ РАУНДІ:

І місце – «Титан» (Станіслав Тіху, Яна Ремарович).

ІІ місце – «Вбивча сила» (Ігор Володін, Олександра Безродна).

ІІІ місце – «Небезпечні» (Юрій Попович, Олеся Мостова)

Усі призери та переможці були відзначені грамотами та медалями, а переможці фіналу Станіслав Тіху та Яна Ремарович отримали звання найкраще фізично підготовлених студентів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Нагородження проводив декан факультету фізичної культури, кандидат педагогічних наук, професор, заслужений працівник фізичної культури і спорту України – Микола Сергійович Солопчук.

Слова подяки висловлюємо організаторам змагань та суддям: студенту магістранту, сертифікованому Кроссфіт-тренеру Родіону Плугатаренко; завідувачу кафедри фізичного виховання, кандидату педагогічних наук, доценту Дмитру Миколайовичу Солопчуку; голові спортивного клубу КПНУ імені Івана Огієнка, заслуженому тренеру України з пауерліфтингу,  Вадиму Борисовичу Воронецькому, старшому викладачу кафедри теорії та методики фізичного виховання, кандидату педагогічних наук Аліні Олександрівні Боднар, провідному фахівцю деканату факультету фізичної культури Ігорю Яковичу Вакуляку, викладачу кафедри теорії та методики фізичного виховання Олександру Васильовичу Ротару, студентам 3 курсу напряму підготовки 6.010203 Здоров’я людини; асистенту кафедри теорії та методики фізичного виховання  Сергію Миколайовичу Потапчуку й усім учасникам, глядачам і гостям.

Аліна Боднар, кандидат педагогічних наук,

старший викладач кафедри теорії і методики фізичного виховання.