“Ввімкни світло”. Галина Колодій. #студенти

“Ввімкни світло”. Галина Колодій. #студенти

“Студентський меридіан” розпочинає новий проект “Ввімкни світло”. Щотижня кореспонденти СМ  братимуть інтерв’ю в студентів, викладачів й випускників нашого вишу, тим самим “проливаючи світло” на людей, які мають безпосередній стосунок до Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. 

Слідкуйте за оновленнями, та залишайте власні пропозиції й зауваження у коментарях

Галина Колодій – студентка другого курсу фізико-математичного факультету, голова студентської ради фізико-математичного факультету.

– Чому ти обрала професію вчителя математики й інформатики?

– Я з самого дитинства мріяла стати вчителькою. Так як математика для мене в школі була не складним предметом, то я вирішила продовжувати її вивчати у виші. Окрім математики, я вивчаю інформатику, яка в сучасному світі відіграє важливу роль, допомагаючи в період комп’ютеризації швидше вирішувати проблеми. Формули, задачі, мова програмування – це моя сфера, це те, що мені справді цікаво. Завдяки навчанню я переконуюся, що обрала саме те, що мені потрібно.

– Чим ти займаєшся, окрім навчання?

– Важко знаходити ще на щось час, адже математика – це точна наука. Для того щоб нею оволодіти, потрібно докладати багато зусиль, тому максимум енергії йде саме на це. Проте цього року мене обрали головою студентської ради фізико-математичного факультету, тому займаюся організаторською роботою. Вона пов’язана з діяльністю фізико-математичного факультету.

– Які обов’язки голови студради?

– Обговорюємо проблеми факультету й приймаємо ухвали щодо їх вирішення. Також за сприяння студентської ради організовуємо різноманітні заходи для студентів.

– Які задуми вдалося реалізувати для покращення функціонування фізико-математичного факультету ?

– Цього року в нас виникла ідея створити гімн факультету. Вірш і музику наші студенти вже написали. Зараз відбувається запис гімну в студії. Ще ми задумали створити герб факультету, тому невдовзі буде оголошено конкурс серед студентів на кращий ескіз герба. Також у день студента у нас відбудеться традиційна посвята. Цю подію організовує 4 курс за підтримки студентської ради. Відбуватиметься все у нашому корпусі перед першим заняттям (7:30). У програму свята входитимуть обряди й традиції, які мають багаторічну історію і на нашому факультеті передаються із покоління в покоління. Стараюся серйозно й водночас креативно підходити до вирішення різних питань, щоб студентське життя проходило активно й незабутньо.

Ірина Хижа