“Ввімкни світло”. Сергій Клейніс. #студенти

“Ввімкни світло”. Сергій Клейніс. #студенти

Про музику й призначення

Займався музикою ще з молодших класів. Чотири роки в музичній школі грав на фортепіано, потім зрозумів, що це не моє, і перевівся на вокал. Згодом, коли вступив до університету, відкрив для себе ще одну сторінку музики – гітару.

Після 9 класу  я планував вступати до військового коледжу, потім мріяв стати пожежником, але батьки мене не підтримали, тому ще 2 роки я навчався в школі. За ці два роки мої плани трохи змінилися і я вирішив своє життя повністю присвятити музиці.

Про конкурси

Брав участь у багатьох заходах. Але найважливіший для мене був, напевно, «Голос Кам`янця». Тоді я переміг і посів 1 місце. Після цього про мене писали в газетах, запитували, яка в мене мрія, а я відповідав, що повинен вступити передусім до К-ПНУ. Моя мрія здійснилася. Вже на 1 курсі я зі своїм напарником брав участь у програмі «Співай як зірка» (телеканал “Україна”). Був також учасником народного шоу «Україна має талант».

Про університетські будні

Університету я вдячний ще й за те, що саме тут познайомився з моїм другом Василем. Так як ми обидва гітаристи, я часто приходив до нього в гості й ми грали разом для себе. Та якось вирішили спробувати написати власну пісню. Ми її поширили в соціальній мережі, всім сподобалося, і тоді ми вирішили продовжити цю плідну працю в дуеті «ДоФаМін». У репертуарі нашого дуету пісні власного написання.

Згодом університет відкрив для мене багато нового. Хочу виокремити предмет «Акторська майстерність». Вивчання цієї дисципліни допомагає у моїй творчій діяльності, адже тепер я навчився правильно виражати свої емоції під час виконання пісні.

Про захоплення

Моїм захопленням в університеті спершу був спортом. Зараз, на жаль, не вистачає часу. Я повністю “віддаюся” єдиному захопленню – музиці. Як тільки маю вільний час, я присвячую його лише їй.

Про плани на майбутнє

Зараз я з напарником із «ДоФаМін» готуємося до кастингу на Х – факторі.

Також планую вступити до магістратури. А після закінчення вишу хочу працювати викладачем, хочу навчати дітей музики та пов`язати це і з виступами на сцені. Надіюся, що мрії втіляться в реальність.

Про вподобання

Мені подобається експериментувати. Не люблю сидіти на місці, намагаюся творити щось цікаве. Не люблю постійно дотримуватися одного стилю в музиці, тому постійно змінюю репертуар. Не визнаю фонограм, спів наживо – це нове життя, яке проживає кожного разу музикант, виконуючи пісню. Для мене улюбленцем сучасників є Святослав Вакарчук. Чому? Він справжній, а це я найбільше ціную в людині.

Юлія Бараболя