Вперше і востаннє: історії закоханих пар К-ПНУ (відео)

Вперше і востаннє: історії закоханих пар К-ПНУ (відео)

 

Вже кілька століть учені не можуть віднайти точне визначення терміна «кохання». Кожен розуміє його по-своєму. Але коли вже йдеться про почуття, то люди просто втрачають розум і кохають, просто кохають одне одного, не шукаючи точних тлумачень чи будь-яких пояснень. Лише одне серце знає те, чого розум осягнути не може. 

Христина + Євген

Фредерік Беґбедер якось висунув гіпотезу, що кохання живе всього три роки. Наша пара молодих людей вже чотири роки не уявляє життя один без одного.

Христина та Женя познайомилися в жовтні. Він навчався на факультеті фізичної культури. Вона – на факультеті корекційної та соціальної педагогіки і психології. Здавалося б, факультети знаходяться відносно далеко один від одного, проте Кам’янець – місто невелике, обоє вперше зустрілися в головному корпусі університету. Знайомство сталося раптово: Христина ненароком штовхнула Женю на перерві. Це була одна з тих історій, про які говорять: від ненависті до кохання лише один крок, тому знайомство їхнє почалося саме зі сварки. Проте до вечора почуття трохи стихли, вгамувалися, і парубок вирішив, що хотів би ще раз побачити це «нове» обличчя. Соціальні мережі допомогли. Євген написав дівчині та запропонував зустріч. Того вечора він почув від неї перше «так». Друге «так» йому довелося почути згодом, після того як він запитав у неї, чи погодиться вона з ним зустрічатися. Після третього «так» Христина змінила прізвище й одягнула на безіменний палець каблучку.

Ліана + Сергій

Вони були ще дітьми, коли вперше зустрілися. Ліана та Сергій познайомилися тоді, коли навіть таке слово, як «кохання», було невідомим і незрозумілим для них обох. Довго дружили. Зараз важко згадати, з чого саме все почалося. Одного вечора Сергій просто зателефонував Ліані та запропонував їй зустрічатися. Це було дуже неочікувано. Коли межу дружби було подолано? Коли ці невидимі кордони було стерто? Шукаючи відповіді на ці питання, Ліана дала згоду Сергію лише наступного дня. А потім п’ять років стосунків. Квіти, цукерки, зізнання в коханні й відстань, що назавжди стала між ними. Відстань у просторі – сотні кілометрів між Кам’янцем-Подільським та Києвом. Їхнє кохання сильніше обставин. Холодного лютневого дня Сергій вирішив освідчитися Ліані й запропонувати стати його дружиною.

Вона нічого не знала про це, проте дивна поведінка друзів та батьків все ж насторожила. Та хіба Ліана змогла б подумати, що коханий зробить їй такий сюрприз? За значною подією обох спостерігали із захопленням студенти К-ПНУ.

Разом з Сергієм чекали відповіді дівчини й усі інші. Вона відповіла «так»! Ректор університету Копилов Сергій Анатолійович також став свідком урочистої події. Сльози щастя та розлиті краплі шампанського… Вони щасливі, бо разом. Відтепер – назавжди

Марина Ковальчук, студентка

факультету української філології та журналістики

(відео Оксана Грушанська)