Візит закордонних стажерів у межах фестивалю «Global Village»

Візит закордонних стажерів у межах фестивалю «Global Village»

Відчути близькість теплих країн у розпалі найхолоднішого місяця зими – це розкіш, яку можуть дозволити собі лише щасливці. Але коли раптово саме ти потрапляєш у дивовижну атмосферу Туреччини, Єгипту, Індонезії, Індії, Китаю та Кіпру, просто не виходячи з 208 аудиторії, то на декілька днів випадаєш із ритму життя й мрієш кинути все, зібрати рюкзак і насолоджуватися собою.

На фестивалі «Global Village» студенти та стажери з цих країн презентували національні особливості, своїх традицій, звичаїв, ще раз нагадуючи, що культура кожної країни особлива і розмаїта за своїм вираженням.

Проходив захід у межах молодіжного руху лідерів AIESEC, який ставить за мету вільний розвиток особистості в різних країнах. Проект виник ще в 1948 році й об’єднує молодь, яка прагне робити реальні кроки, щоб зменшити непорозуміння й вдосконалити світ.
Гості також провели майстер-класи, навчаючи охочих основним словам своєї мови. Стажер із Індії представив свій блог, у якому залишив приємні відгуки про відвідування України. Викликали захоплення й національні костюми. Доповнення про їжу, зброю, культурні здобутки – все це збагачує наш духовний світ, розширює кругозір і, напевно, стає поштовхом до віри у власні сили. Після офіційної частини стажери спілкувалися зі студентами, робили селфі та віднаходили собі друзів за інтересами.

Особливу подяку за підтримку в проведенні заходу висловлюємо ректорові університету Копилову Сергію Анатолійовичу, Лінгвістичному центру, фахівцям відділу наукової роботи і міжнародних зв’язків, викладачам, які провели англомовні екскурсії в стінах вишу, – Аллі Хоптяр та Олесі Барбанюк, студентам факультету іноземної філології.

Богдана Хома