Cтипендіальна програма Thesaurus Poloniae

Cтипендіальна програма Thesaurus Poloniae

Тезаурус Полонія – це тримісячна стипендійна програма Міністерства культури та національної спадщини Республіки Польща. Програма реалізується Міжнародним культурним центром у Кракові, одним із провідних польських академічних центрів.

Програма розрахована на іноземців, котрі проводять дослідження в галузі культури, історії та мультикультурної спадщини Республіки Польща, а також Центральної Європи. Дослідники, які працюють над вирішенням проблем зберігання та охорони культурної спадщини, та теоретики, котрі вивчають історію, соціологію, етнографію, антропологію, можуть взяти участь у програмі.

Програма Тезаурус Полонія реалізується за двома категоріями:

  • старша програма адресована викладачам та старшим викладачам / докторантам;
  • молодша програма призначена для аспірантів.

113 досліджень із 33 країн уже реалізовані в рамках цієї програми (Вірменія, Австрія, Азербайджан, Білорусь, Бельгія, Канада, Китай, Хорватія, Чехія, Єгипет, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Велика Британія, Угорщина, Іран, Італія, Японія, Литва, Латвія, Македонія, Молдова, Росія, Румунія, Словаччина, Сербія, Іспанія, Сирія, Україна та США).

Учасники старшої програми отримують щомісячну стипендію в розмірі 3500 злотих (приблизно 770 євро), учасники молодшої програми – 2500 злотих (близько 550 євро). Для обох програм також передбачена одноразова виплата гранту в розмірі 1500 злотих (близько 330 євро), яку учасники отримають разом із першою виплатою стипендії. Призначена вона здебільного для витрат на публікації.

Для отримання додаткової інформації звертайтеся: http://mck.krakow.pl/thesaurus-poloniae

Відділ міжнародних звязків