Нове – завжди цікаво

Нове – завжди цікаво

Пригадую свою вступну кампанію й той момент, коли життя зовсім несподівано для мене та моїх близьких допомогло зробити вибір навчального закладу. Ним став Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка. Потрапивши сюди з Володимир-Волинського, я зрозуміла, що відстань між моїм рідним містечком та Кам’янцем надто велика, тому спочатку мене діймали сумніви. Але минув певний проміжок часу, я краще ознайомилася з містом, історичним факультетом, на якому навчаюся, лише тоді переконалася, що не було чого боятися, адже тут тільки найкращі і тут найкомфортніше!

Кам’янець-Подільський дивував різноманітною архітектурою, парками, маленькими та великими вулицями, затишними кафе. Прогулюючись містом, я завжди знаходила для себе щось нове та цікаве. І щоразу це «щось» розкривалося з різних боків, кожен із яких був особливий, загадковий, зворушливий, незвичайний.

Із великим бажанням хочу розповісти й про викладачів закладу. Вони – майстри своєї справи. Кожен із них намагається передати весь свій досвід нам, щоб краще підготувати до майбутньої роботи. Вони вкладають у нас нові знання, навчають бути наполегливими та креативними, відповідальними. Наші наставники завжди йдуть на зустріч, дають цінні поради щодо навчання, вирішення життєвих чи побутових проблем.

Загалом навчання дається не завжди легко, але воно цікаве. На заняттях я отримую багато корисної інформації, якою зможу послуговуватися в майбутньому житті, професійній діяльності якою я колись поділюся з іншими.

Щодо проживання в гуртожитку, то особисто мені подобається. Я знайшла багато нових друзів, котрі завжди допомагають у скрутну хвилину, з якими можна весело провести час. Гуртожиток дає певні можливості – вийти зі своєї зони комфорту, вчить знаходити спільну мову з людьми, яких би ти старалася уникати в звичайному житті. Адже тут вас об’єднують якісь спільні проблеми та інтереси. Проживаючи в гуртожитку, вчишся бути самостійною. Тут швидше дорослішаєш.

Отже, після перших півроку мого перебування в Університеті Огієнка я з упевненістю можу сказати: «Я рада, що навчаюся саме в цьому місті, саме в цьому виші!». Тут тебе оточує місто, краса якого зачаровує кожного, тут добрі та привітні люди, досвідчені викладачі. Навчаючись в університеті ти прагнеш всебічно розвиватися, самовдосконалюватися, не відставати від інших. А з 2019 року наше місто офіційно володіє статусом «Молодіжна столиця України». У нас проводитиметься чимало молодіжних заходів, великі всеукраїнські молодіжні сходини. Тут кожен може показати свої здібності, розвивати таланти, кожен може себе знайти!

Богдана Бойчук, студентка І курсу

 історичного факультету