Волонтерство дружби: AIESEC & Університет Огієнка

Волонтерство дружби: AIESEC & Університет Огієнка

Become friends with people who aren’t your age. Hang out with people whose first language isn’t the same as yours. Get to know someone who doesn’t come from your social class. This is how you see the world. This is how you grow…

Досвід волонтерства з AIESEC – це можливість відкрити для себе культуру нової країни, розвинути лідерські якості для реальних змін у світі та країні. Наш університет неодноразово приймав волонтерів міжнародної молодіжної організації AIESEC – Аміра Мохамед (Єгипет), Шелдон Таоджи (Китай), Умут Гюнес (Туреччина). Тепер настала наша черга…

Студентка факультету іноземної філології Діана Яцишин найближчі 6 тижнів перебуватиме в місті Злін (Чехія) в Університеті Томаша Баті https://www.utb.cz/en/, де проходитиме стажування й удосконалюватиме свій лідерський потенціал. Минув перший тиждень, Діана ділиться своїми враженнями:

«Тиждень навчання позаду… Ми стали справжньою студентською групою, яка радіє успіхам кожного, ми не боїмося помилятися, бо постійно відчуваємо підтримку ближнього, коли «something goes wrong». Ми такі, які ми є… І ми щасливі.

Щодня ранок починається зі щирих посмішок, теплих обіймів, сміху та кави. Ці люди готові ділитися всім… Вони діляться не лише емоціями, досвідом, але й водою, їжею, зарядним проитроєм, ручкою etc. Наприклад, перед тим як почати їсти самому, кожен пригощає інших, це вже як традиція. Всі такі різні, але водночас такі рідні… Варто зазначити, що мої нові друзі приємно вражені величчю Університету Огієнка. Але, з іншого боку, вони зізгнаються, що їм важко зрозуміти систему освіти в Україні, для них це дивно. Чесно кажучи, я тепер теж здивована (після того як дізналася про освіту в інших країнах). Хоч ми й пізно поверталися додому, проте повинні були виконати певні завдання на наступні заняття, яких ми з нетерпінням чекали бо це було дуже цікаво, невимушено й повчально. Це було навчання, яке дарувало нам море приємних відчуттів. І тепер ми готові ділитися знаннями з іншими, з нашими учнями в школі…»

Вельмишановні студенти та викладачі, долучайтеся до міжнародних програм, розкривайте свій потенціал, вивчайте іноземні мови та отримуйте неоціненний досвід на шляху інтернаціоналізації вищої освіти в Україні!

Діана Яцишин, студентка факультету іноземної філології

(за інформацією відділу міжнародних зв’язків)