Презентація книги «Баговицький археологічний мікрорегіон»

Презентація книги «Баговицький археологічний мікрорегіон»

30 січня в приміщенні міської ратуші відбулася презентація книги «Баговицький археологічний мікрорегіон», авторами якої є археологи Ігор Старенький, Сергій Шпаковський та студент третього курсу історичного факультету Євгеній Левінзон.

На зустрічі вони розповіли присутнім, як і коли виникла ідея написання книги, як проходило дослідження відповідної території, з якими труднощами довелося зіткнутися під час розкопок та якими методами дослідження користувалися.

У цьому виданні описані пам’ятки різних періодів: від найдавніших до доби модерну, згадуються також Трипільська та Черняхівська культури. Книга розрахована на людей, котрі цікавляться археологією нашого краю. Вона буде також корисною й для жителів досліджуваного регіону, адже завдяки таким виданням люди дізнаються про історичне минуле.

На презентації виступив Анатолій Гуцал, доцент кафедри архівознавства, спеціальних історичних і правових дисциплін, який акцентував увагу на важливості таких видань. На його думку, це дослідження є цінним внеском у розвиток археологічної науки нашого краю.

Виступив на зустрічі й Лев Баженов, доктор історичних наук, професор, член правління Національної спілки краєзнавців України, директор Центру дослідження історії Поділля Інституту історії України НАН України при Кам’янець-подільському національному університеті імені Івана Огієнка. Він привітав авторів із успішною публікацією книги, дав поради щодо вирішення проблем, які виникають іноді під час організації та проведення археологічних досліджень.

Презентація була успішною та пізнавальною.

Богдана Бойчук, студентка 1 курсу історичного факультету