Як поводитися під час надзвичайної ситуації?

Як поводитися під час надзвичайної ситуації?

6 березня 2019 року в актовій залі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулася лекція з цивільного захисту для студентів перших курсів нашого вишу.

У лекції йшлося про небезпеку, яка може виникнути в умовах конфлікту під час ураження вибухонебезпечними засобами. Підполковник Сергій Коваль зосередив увагу присутніх на правилах поведінки людини в ситуації виявлення вибухових пристроїв.

Під час обговорення питань лекції Сергій Петрушевський, старший лейтенант цивільного захисту ознайомив студентів із правилами евакуації під час пожежі в університеті. Рятувальник зазначив, що важливим чинником успішної евакуації є організованість людей та відсутність паніки в них.Також студенти дізналися про алгоритм дій під час кровотечі. Сергій Олійник, працівник ЗСУ в/ч А1884, охарактеризував засоби ліквідації крововиливу та описав необхідний вміст складників індивідуальної аптечки.Після зустрічі кожен охочий мав змогу отримати змістовну відповідь на поставлене запитання.

Максим Сльозкін