ERASMUS+ PIZZA: новий формат обміну думками

ERASMUS+ PIZZA: новий формат обміну думками

Затишна атмосфера читальної зали К-ПНУ імені Івана Огієнка привітала студентів та ERASMUS координаторів факультетів нашого університету на інформативному заході ERASMUS+PIZZA 27 березня 2019 року. Цікаво, смачно й невимушено обговорювали нові відкриті конкурси Європейської програми академічної мобільності та перспективи її поширення й активізації на 2019-2020 р.р., питання розвитку міжнародного співробітництва в галузі освіти і підготовки молоді до глобального ринку праці та майбутньої професійної реалізації, а також модернізації освітніх програм із запровадженням нових методик викладання і навчання.

ERASMUS-студенти та викладачі університету щиро поділилися власним досвідом щодо їх участі в програмі академічної мобільності. Богдан Щупак, студент четвертого курсу педагогічного факультету, розповів про цікаві та незабутні моменти ERASMUS-навчання в університеті Миколи Коперника в місті Торунь (Республіка Польща). Алла Хоптяр, доцент кафедри англійської мови, і Володимир Кшевецький, декан факультету іноземної філології та викладач кафедри германських мов і зарубіжної літератури, поділилися досвідом викладання цікавих лекційних курсів англійською мовою в Католицькому Університеті міста Ружомберок (Словацька Республіка) в межах програми ERASMUS+KA107, спогадами про зустрічі з європейськими колегами й студентами.

Важливо зазначити, що відділ міжнародних зв’язків презентував умови відкритих конкурсів до університету Sapienza (м. Рим, Італія) та Католицького Університету міста Ружомберок (Словаччина). Однією з обов’язкових  вимог участі в конкурсі є сертифікат володіння англійською мовою на рівні В1 (для студентів) та В2 (для викладачів).

Було також зосереджено увагу на тому, що останній термін подання заявок для відбору у конкурсі щодо участі в програмі ERASMUS+KA107  в університеті Sapienza – 1 квітня 2019 року, 23.59 за українським часом.Насамкінець всі, хто завітав на цю зворушливу зустріч, поласували смачною піцою.

Будь завжди у вирі подій з Office for International Cooperation К-ПНУ імені Івана Огієнка, будь попереду своєї мрії!!!

Відділ міжнародних зв’язків