Ну що ж, все-таки побачилися у фіналі…

Ну що ж, все-таки побачилися у фіналі…

30 квітня – 5 травня 2019 року відбулися фінальні змагання ХІV літньої Універсіади України з волейболу (жінки), в яких брала участь збірна команда Хмельницької області у складі якої студенти та випускники факультету фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Змагання проходили в спортивних залах Луцької обласної дитячої юнацької спортивної школи та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Відповідно до регламенту змагань, на першому етапі було створено дві підгрупи, в яких команди змагалися за коловою системою. До підгрупи «А» увійшли команди Чернігівської, Тернопільської та Хмельницької областей, до підгрупи «В» – команди Волинської, Чернівецької, Миколаївської та Чернівецької областей.

У підгрупі «А» місця розподілилися так:

І місце – команда Чернігівської області;

ІІ місце – команда Тернопільської області;

ІІІ місце – команда Хмельницької області.

У підгрупі «В»:

І місце – команда Волинської області;

ІІ місце – команда Миколаївської області;

ІІІ місце – команда Київської області;

ІV місце – команда Чернівецької області.

Наступний етап змагань передбачав двобої за перше, друге, третє, четверте, п’яте та шосте місця.

У півфіналі зустрілися команди Волинської та Тернопільської областей. Перемогу святкували представники Волинської області. Вони й отримали право грати за перше та друге місця, а команда Тернопільської області – за третє і четверте. В іншому півфіналі за перше і друге місце змагалися команди Чернігівської та Миколаївської областей. Перемогу здобули представники Чернігівської області. Вони й отримали право грати за перше та друге місце, а команда Миколаївської області – за третє і четверте.

Ще один півфінал передбачав продовження боротьби за п’яте і шосте місце: у ньому зустрілися команди Хмельницької та Чернівецької областей. Перемогу святкували представники Хмельницької області. Вони й отримали право грати за п’яте або шосте місце, а команда Чернівецької області посіла сьоме місце.

У зв’язку з тим що в підгрупі «А» було лише три команди, то команда Київської області, посівши третє місце у своїй підгрупі, автоматично виборола право грати за п’яте або шосте місце.

В загальному заліку команда Хмельницької області посіла шосте місце, набравши 276 очок, із яких 230 очок набрав Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 23 очки – Хмельницький національний університет та 23 очки – Подільський державний аграрно-технічний університет.

До складу команди ввійшли: Колісецька Анастасія Олексіївна, Демишина Настя Ігорівна, Федоряк Олена Олександрівна, Побережна Ілона Сергіївна, Матвійчук Олександра Валеріївна, Дмитрук Дарина Русланівна, Пшита Яна Сергіївна, Яремчук Анастасія Олегівна, Пашко Яна Миколаївна, Салманова Айгюн Сананівна; студентка Хмельницького національного університету Мороз Дарина Віталіївна, студентка Подільського державного аграрно-технічного університету Дзидз Людмила Андріївна. Тренер збірної команди Хмельницької областіПрозар Микола Володимирович, завідувач кафедри спорту і спортивних ігор Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Дівчата-волейболістки зробили великий крок уперед у своїй професійній діяльності. Спортсменки доклали чимало зусиль, довівши, що вони гідні суперники і що з ними ще треба позмагатися. Вони стояли поруч із найсильнішими жіночими збірними нашої країни – це вже успіх. Вир емоцій від сліз до радості, від розчарувань до впевненості, від падінь до злетів – усе це лише породжує бажання бути в спорті і бути спортом! Це – ми, це – наше життя, це – мотив бути кращими і працювати над собою…

М.В. Прозар, завідувач кафедри спорту і спортивних ігор