З Днем науки!

З Днем науки!

Шановні колеги, щиро вітаю Вас із Міжнародним Днем науки!

Це свято, коли пошановують наукові традиції, визначні досягнення вчених, якими ми пишаємося і на які покладаємо великі сподівання. Рівень соціально-економічного розвитку України, її авторитет на міжнародній арені багато в чому визначаються науковим потенціалом, адже саме перед ученими життя ставить складні, але дуже цікаві завдання, вирішення яких великою мірою визначає місце Україні у світовій спільноті.

Сьогодні українська наука, незважаючи на труднощі, завдяки наполегливій праці вітчизняних учених має сучасні наукові школи та відомі технологічні розробки. До них долучається також і колектив Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, вишу з багаторічними традиціями та вагомими науковими здобутками. Наш заклад є загальновизнаним лідером університетської науки Поділля та й загалом усієї України. За цим визнанням – величезна праця, наполегливі пошуки істини та постійна копітка дослідницька діяльність багатьох поколінь співробітників нашого університету, сьогодні – це 454 науково-педагогічні працівники (з них 51 доктор наук, 306 кандидатів наук). Кожен викладач вишу – це педагог і науковець, здатний не лише передати знання, а й особа, яка спроможна навчити здійснювати власні наукові дослідження, розробляти авторські освітні методики навчання.

Сердечно вітаю зі святом усіх науковців, викладачів, майбутніх учених – студентів та аспірантів! Бажаю кожному з Вас міцного здоров’я, родинного затишку та добробуту, сил і наснаги, професійних здобутків та зростання, нових відкриттів на славу Науки та України!

З повагою – І.М. Конет, проректор з наукової роботи,
доктор фізико-математичних наук, професор,
заслужений діяч науки і техніки України,
академік АНВШ України