Високі відзнаки наших спортсменів

Високі відзнаки наших спортсменів

З 13 по 16 травня 2019 року в місті Харкові відбулися фінальні змагання ХІV літньої Універсіади України з футболу (жінки), в яких взяла участь збірна команда Хмельницької області. Збірну представляли студенти факультету фізичної культури, факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології та педагогічного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Змагання проходили на футбольному полі Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту. Відповідно до регламенту змагань та жеребкування команди були розподілені так:

  1. Харківська обл. – Львівська обл.;
  2. Хмельницька обл. – Чернівецька обл.;
  3. Вінницька обл. – Тернопільська обл.;
  4. Київська обл. – Сумська обл.

У першій грі команда Хмельницької області (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка) перемогла команду Чернівецької області з рахунком 7:1 і вийшла до півфіналу змагань. У першому півфіналі наші дівчата поступилися харків’янкам та отримали право змагатися за 3-4 місця. У другому півфіналі грали команди Тернопільської та Сумської областей, де перемогу здобула перша команда.

Наприкінці змагань збірна нашої області з рахунком 4:1 виграла двобій за 3 місце в представниць Сумщини. У фіналі між футболістками Харківської та Тернопільської областей перемогу святкували харків’янки.

В історії Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка жіноча команда з футболу, яка була створена 2003 року, вперше досягла таких високих результатів.

У загальному заліку команда Хмельницької області посіла III місце, набравши 540 очок.

Отже, членами збірної, бронзовими призерки змагань є студентки факультету фізичної культури Олійник Уляна, Косік Марина, Жогел Анастасія, Малець Вікторія, Гончар Христина, Петровська Анастасія, Слободянюк Юлія, Атаманюк Анастасія, Тополюк Єлизавета, Вегерич Надія, Голованчук Каріна, Варик Віта, Лісінська Юлія, Балух Мар’яна, Бик Ярослава, студентки факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології Тимощук Марина, Городинська Ганна, студентка педагогічного факультету Подольська Наталія.

Тренер збірної команди Хмельницької області Вадим Анатолійович Стасюк, викладач кафедри спорту і спортивних ігор Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Дівчата-футболістки зробили величезний крок уперед у своїй професійній діяльності. Виступивши проти найсильніших жіночих збірних команд нашої країни, вони довели, що є гідними суперниками.

Вадим Стасюк, тренер-викладач кафедри

спорту і спортивних ігор