День міста «Кам’янець – острів скарбів 2019»

День міста «Кам’янець – острів скарбів 2019»

18 травня 2019 року мешканці історичного Кам’янця-Подільського відзначали День міста. Цього святкового дня навчальні заклади міста представляли своїх талановитих дітей із різних хореографічних, спортивних, музичних  гуртків, активних  та перспективних студентів із училищ, коледжів та закладів вищої освіти. До святкування долучився й Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, який узяв участь у креативній популяризації своїх спеціальностей на вулицях Старого міста.

Студенти педагогічного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка під творчим керівництвом старшого викладача кафедри теорії та методик початкової освіти Анатолія Федоровича Ковальчука підготували яскраву виставку для кам’янчан та гостей нашого міста. На виставці були представлені виготовлені ними українські ляльки-магодзи, які є втіленням української душі та традицій нашого народу. Також охочі відвідали майстер-клас та виготовили, на згадку про місто Кам’янець-Подільський та славний Університет Огієнка ляльку-кутасик “Україна – єдина країна!”.

Природничий факультет презентував інтерактиви пізнання природи. Відвідувачі мали змогу ознайомитися з колекціями “Природа материків й океанів на монетах різних країн світу” та “Комахи навколо нас”, експозицією “Туристичне спорядження для виконання завдань практики у польових умовах”, вологими препаратами. Гості та мешканці міста із задоволенням цікавістю брали участь у майстер-класах, організованих кафедрами природничого факультету.

Колектив факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології активно долучився до участі в загальноуніверситетському заході. Так, кафедрою загальної і практичної психології проведено з мешканцями та гостями міста проективні методики на швидке й точне визначення особистісного типу. Охочим було запропоновано психологічні аформації (позитивні психологічні установки на майбутнє).

Представники кафедри логопедії та спеціальних методик продемонстрували ігри для розвитку дихальної функції, загальної та артикуляційної моторики та корекції психічних процесів. Всі ігри були створені на полісенсорній основі та мали розвивальний ефект.

Кафедра корекційної педагогіки та інклюзивної освіти підготувала інформаційний банер про спеціальність та перспективи працевлаштування майбутніх випускників, ігрові корекційні методики для дітей з особливими освітніми потребами. Було проведено також майстер-клас з української жестової мови, запропоновано пано-малюнок настрою усім охочим. Для того, щоб присутні могли відчути, як почувають себе люди з особливими освітніми потребами, їм було запропоновано прочитати книгу в симулятивних окулярах, скласти пазли в рукавицях зі сшитими пальцями. Всіх, хто брав участь у цих заходах, чекав приємний сюрприз – солодкі подарунки.

Кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи презентувала фотосушку «Фахівець соціальної сфери – це професія, чи поклик душі?», проведено вуличну соціальну акцію «Дерево миру та добра», до якої мали можливість долучитися всі кам’янчани та гості міста, написавши своє ім’я на стікері-серці та приклеївши його до дерева.

Відділ профорієнтаційної роботи та доуніверситетської підготовки