Без сім’ї нема щастя на землі

Без сім’ї нема щастя на землі

13-15 травня в ЗОШ І-ІІІ ступенів №7, 17, НВК №9 імені А.М.Трояна м.Кам’янця-Подільського старший викладач кафедри теорії та методик початкової освіти, кандидат педагогічних наук Московчук Л.М. провела лекції-тренінги для учнів 11-х класів на тему «Підготовка до сімейного життя».

На заняттях учні ознайомилися з поняттям “шлюб”, особливостями державної та церковної реєстрації стосунків між чоловіком і жінкою. Педагог зосередила увагу на безвідповідальності, легковажності і аморальності цивільного співжиття двох людей без укладання шлюбу в сучасному світі та проблемах, що виникають внаслідок такого життя.

Під час лекції обговорювалися традиційні чесноти подружньої пари, дошлюбні чинники подружнього життя, ознаки таких почуттів, як закоханість і любов, шляхи досягнення сімейного щастя.

Лекція ілюструвалася матеріалами духовної культури

 українського народу та прикладами християнських традицій.

Для учнів 11-х класів була проведена профорієнтаційна робота. Вказано на переваги подальшого здобуття знань у рідному Університеті імені Івана Огієнка. Старшокласників було ознайомлено зі спеціальностями та спеціалізаціями, кваліфікаціями, які можна отримати після закінчення педагогічного факультету, правилами вступу до університету, особливостями особливостями студентського життя.

«Будь патріотом древнього міста Кам’янця-Подільського та університету зі 100-річною історією, основним завданням якого є науковий дослід і виховання молоді», – такими словами завершилася зустріч із випускниками закладів загальної середньої освіти.

Людмила Московчук, старший викладач
кафедри теорії та методик початкової освіти