“Urb-I-place”: від навчання до співпраці з British Council

“Urb-I-place”: від навчання до співпраці з British Council

Щорічно при виконавчому комітеті Кам‘янець-Подільської міської ради для цілеспрямованої молоді міста проводиться навчання на факультеті муніципального управління. Такими заняттями зацікавилися студенти факультету іноземної філології Ольга Максимчук, Олена Цибуля, Оксана Чіпак і Діана Яцишин, які впродовж двох місяців проходили стажування в міській раді. Студентки університету ознайомилися з особливостями роботи органів місцевого самоврядування, поспілкувалися з мером міста Михайлом Сімашкевичем, керівниками департаментів, виступили як їхні дублери, а головне – навчилися писати та захищати проекти соціальної дії.

Найактивнішою учасницею цієї події була Діана Яцишин, фасилітатор British Council у рамках проекту «Active Citizens», учасниця міжнародної програми «AIESEC», член ГО «Студентське самоврядування К-ПНУ імені Івана Огієнка». Саме багатий досвід участі в різноманітних програмах став основою для створення проекту, ініціатором ідеї якого є Тетяна Сторчова, керівник відділу міжнародних зв`язків.

Під час зустрічі з ректором університету Діана Яцишин презентувала основні завдання проекту «Urb-I-place». Сергій Копилов схвалив проект, наголосивши на необхідності його реалізації.

15 травня в прес-центрі міської ради наші студенти гідно представили проект «Urb-I-place», який знайшов підтримку в місцевої влади та увійшов у трійку найкращих проектів міста.

І вже 18 травня Алла Хоптяр, провідний фахівець відділу міжнародних зв`язків, вкотре стала учасницею форуму координаторів «Active Citizens» (м. Київ). На форумі Алла Хоптяр мала змогу поспілкуватися з директором Британської Ради в України Саймоном Вільямсом, котрий високо оцінив ідею створення проекту “Urb-I-place”, зокрема наголосив на креативності його назви.

Заключним етапом розмови стало обговорення подальших перспектив співпраці Університету Огієнка з British Council.

Прес-центр університету