Університет Огієнка відібрано до участі у міжнародному проекті!

Університет Огієнка відібрано до участі у міжнародному проекті!

Відповідно до рішення Чеської агенції розвитку у червні 2019 року Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка було відібрано до участі в проекті «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті». Проект буде реалізовуватись Університетом імені Масарика в м. Брно (Чеcька Республіка).

 

Проект спрямований на посилення можливостей працівників середнього менеджменту та викладачів українських університетів, що готують майбутніх вчителів.

Упродовж 2019 – 2021 років відбудуться 5 інтенсивних тижневих вишколи у м. Брно, які будуть присвячені актуальним темам вищої освіти: підготовка педагога у 21 столітті, внутрішня оцінка вищих навчальних закладів, інтернаціоналізація університетів та підготовка і участь у міжнародних проектах, а також темам, що відповідають актуальним інтересам учасників.

У 2020 році відбудеться конференція докторантів (аспірантів), у якій візьмуть участь представники з України та Чехії. Конференція включатиме також освітню програму, спрямовану на знайомство з можливостями для молодих науковців. Буде також оголошено конкурс міжнародних докторантських (аспірантських) мініпроектів, які у рамках проекту можуть отримати мінігрант для публікації спільної статті.

Заплановані види робіт:

  • активна участь представників університету у 5 освітніх поїздках до Чеської Республіки;
  • участь в електронному опитуванні, яке буде здійснюватися з метою збору даних, що необхідні для оцінки проекту;
  • проведення семінарів/воркшопів для колег в університеті на теми, які будуть попередньо обговоренні в Чеській Республіці;
  • участь у докторантській (аспірантській) конференції (у разі наявності докторських (аспірантських) програм в університеті).

Відділ міжнародних звязків