Szkoła Otwartego Umysłu – у Кам’янці!

Szkoła Otwartego Umysłu – у Кам’янці!

У середині травня в Кам’янці-Подільському в межах міжнародного інтеграційного проекту “Школа відкритого розуму” відбулася 21 інтеграційна зустріч, на якій обговорювалася тема “Вітальні цінності сучасної людини”.

Цьогоріч на конференцію до Кам’янця-Подільського завітали науковці та молоді вчені з усіх куточків України – від Тернополя до Харкова, від Києва до Кременця. Участь у конференції взяли колеги з Університету імені Яна Кохановського у Кельце (Польща).

Першого дня конференції доповіді виголосили: Олександр Волковинський, завідувач кафедри журналістики К-ПНУ імені Івана Огієнка (тема доповіді – “Актуальність ареопагітики Дж.Мільтона в контексті діяльності сучасних мас медіа”), Олег Лещак, завідуквач кафедри мовознавства Університету імені Яна Кохановського в Кельце (Польща) (тема доповіді – “Вітальні цінності у функціонально-прагматичному і культурно-цивілізаційному вимірі”), Оксана Лабащук, професорка кафедри теорії і методики української та світової літератури ТНПУ імені Володимира Гнатюка (тема доповіді – “Вітальна цінності у сміховій і карнавальній культурі”), Сергій Волковинський, старший викладач кафедри філософських дисциплін К-ПНУ імені Івана Огієнка (тема доповіді – “Які цінності є необхідними для визначення Смислу Життя?”), Ришард Стефанський, професор Університету імені Яна Кохановського в Кельце (Польща) (тема доповіді – “O zwierzeciej stronie istory ludzkiej”).

Активними учасниками конференції, безумовно, були студенти та аспіранти, котрі презентували низку цікавих наукових робіт. Упродовж чотирьох днів у змістовних дискусіях вони обговорювали актуальні проблеми з тем: “Вітальні цінності у суспільно-політичному житті й культурі”, “Вітальні цінності в дискурсах різного типу”, “Вітальні цінності у художній літературі”.

 

Цікавим елементом конференції стали вже традиційні вечори української та польської культури, на яких студенти з України та Польщі проводили цікаві конкурси та вікторини.

Останнього дня учасники мали змогу відвідати Хотинський замок, де також були виголошені доповіді. Після екскурсії Хотином учасників запросили на прощальне вогнище. Опісля прощання колеги з Польщі запросили всіх на конференцію до Кельцe, яка відбудеться вже у серпні цього року.

Сльозкін Максим, редактор газети “Студентський меридіан”