XXIІ Szkola Otwartego Umyslu

XXIІ Szkola Otwartego Umyslu

Одним із важливих чинників, за яким сьогодні визначають рейтинг та престижність закладу вищої освіти, є його міжнародна співпраця. Щороку студенти та викладачі Університету Огієнка беруть участь у міжнародних науково-практичних семінарах, симпозіумах, конференціях програмах за обміном.

Однією з таких форм наукової співпраці є інтеграційні зустрічі в межах проекту «Школа відкритого розуму». Це не просто міжнародна конференція у загальному розумінні. Насправді, це – справжня методологічна школа, засідання якої проходять здебільшого у форматі наукових дискусій. Метою проекту є інтелектуальне виховання майбутніх учених, діячів освіти та культури, свідомих громадян суспільства.

Наприкінці серпня – на початку вересня традиційно учасників «Школи відкритого розуму» зустрічає Університет імені Яна Кохановського в м.Кельце (Республіка Польща). Наш університет представляли Оксана Лівіцька, асистент кафедри журналістики, Дмитро Коваленко, аспірант факультету української філології та журналістики, Діана Грушанська, магістрантка історичного факультету, Максим Сльозкін, студент історичного факультету та Анастасія Отвіновська, студентка факультету української філології та журналістики.

Двадцять друга міжнародна інтеграційна зустріч відбувалася в межах теми «Вітальні цінності сучасної людини». Саме довкола неї впродовж п’яти днів “точилися” палкі дискусії, в яких науковці, аспіранти і студенти намагалися віднайти істину.


Під час конференції
для учасників «Школи відкритого розуму» була проведена екскурсія історичними куточками міста Хенчини, також вони відвідали головний корпус Університету в Кельце, поспілкувалися з керівництвом закладу й міста, а головне – зав’язали дружні стосунки з колегами із Польщі, Росії, Чехії та України.

Максим Сльозкін