Олімпійський урок-2019

Олімпійський урок-2019

9-10 вересня в рамках святкування дня фізичної культури та спорту України для учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Кам’янця-Подільського було проведено Всеукраїнський олімпійський урок. Учасниками цього заходу стали учні 6-8 класів Спеціалізованої ЗОШ № 1, Навчально-виховного комплексу № 3, ЗОШ І-ІІІ ступеня № 10 та ЗОШ І-ІІ ступеня № 11.

Організатором заходу виступив факультет фізичної культури Камʼянець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Олімпійський урок проводили кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики фізичного виховання Аліна Боднар та кандидат педагогічних наук, заслужений тренер України з пауерліфтингу, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Вадим Воронецький.

З привітальним словом до усіх учасників олімпійського уроку виступив декан факультету фізичної культури, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Іван Стасюк.

У ході уроку учні ознайомилися з історію виникнення, становлення та розвитку Олімпійських ігор, розглянули цікаві факти і події, що відбувались під час Ігор Олімпіад, дізнались про олімпійську символіку та атрибутику та видатні спортивні досягнення світових та українських атлетів.

Після закінчення теоретичної частини олімпійського уроку для дітей було проведено інтерактивну вікторину «Олімпійський батл» під час якого визначились кращі знавці олімпійського та спортивного руху.

Також учасники олімпійського уроку мали можливість поспілкуватися із відомими спортсменами, зокрема: майстром спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, чемпіонкою та рекордсменкою світу та Європи Тетяною Шлопко, майстром спорту України з бойового самбо та ММА, інтернаціональним чемпіоном з ММА-PRO Констянтином Агаповим, майстром спорту України з тхеквондо, призером чемпіонатів світу та Європи Олегом Маматовим та майстром спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, призеркою чемпіонатів світу та Європи Катериною Ткачук.

Наприкінці заходу найкращі знавці олімпійського руху отримали нагороди з олімпійською атрибутикою, а також для навчальних закладів факультет фізичної культури презентував навчально-методичну літературу з олімпійської освіти та історії міжнародного олімпійського та спортивного руху.


Слова подяки висловлюємо усім учасникам заходу: учням, учителям, спортсменам, студентам факультету фізичної культури, батькам, глядачам
та гостям.

Аліна Боднар, заступник декана  з навчальної роботи

та забезпечення якості вищої освіти